Парламент вивчатиме чому не надали допомогу бійцям 51-ї ОМБр

10 Квітня 2017, 10:05
10625

Відповідний проект зареєстрував народний депутат Степан Івахів. Про це політик написав у «Фейсбуці».

«Сьогодні у Верховній раді зареєстрував проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів не надання допомоги підрозділам 51 ОМБР в період з 15 липня по 25 липня 2014 року під час перебування в оточенні». 
Я не хочу і не буду спокійно спостерігати, як військова прокуратура, яка не в змозі довести провину бійців 51-ї бригади, та робить все для того, щоб затягнути цей судовий процес (який триває більше 2-х років) та змусити бійців «визнати свою провину». 
Я хочу вкотре привернути увагу суспільства та своїх колег-депутатів до цієї проблеми. Бо хлопці не здадуться та будуть відстоювати свою честь до останнього. Вони побували в пеклі, тому їх вже не чим не налякаєш. 
Низько вклоняюся хлопцям за їх подвиг, а також дякую їх адвокатам, волинським та запорізьким волонтерам за підтримку бійців».

 

У пояснювальній записці йдеться, що військовослужбовці опинилися під загрозою повного знищення. Бійців залишили без інформації від розвідки, без укріплень на висоті, без провізії і боєприпасів, не надходило наказів на знищення ворожої техніки, зачистку навколишніх сіл чи будь-якого дозволу на маневри. Залишені без допомоги вони виходячи з оточення потрапили у пастку терористичних угрупувань та супроводжені на територію Росії. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024