НП у Володимирі: вихователька дитсадка «приклалась» до 6-річної дитини і вмить «вилетіла» з роботи

11 Квітня 2017, 15:47
Фото ілюстративне 13408
Фото ілюстративне

У дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок» приблизно місяць тому стався досить таки прикрий випадок.

За нез’ясованих обставин вихователька дитсадка, нібито, нанесла легкі тілесні ушкодження шестирічній вихованці. Побачивши на тілі донечки синці батьки забили на сполох і звернулися за допомогою до правоохоронців.

 - Це трапилося 14 березня, - розповідає мама дитини Марина. – В групі готувалися до якогось свята. Вихователька Руслана М., розклавши на столі великий ватман, вклеювала туди фотографії вихованців групи. Згодом моя донечка ненароком сперлася на той ватман і загнула ліктем його кутик. Вихователька зі злості зхватила малу за кофтину і відтягнула у бік. Під кофтиною у Ксенії (так звати дівчинку) був шнурочок з хрестиком. Ми просто ще ланцюжок боїмося їй давати. Вона тягне мою дитину у туалет, жбурляє її там, та вдаряється колінцем в унітаз… Потім, видно,  зрозуміла що накоїла і стала  заспокоювати донечку,  а ще взялася «лікувати» їй рану на шиї знаєте чим? Корвалолом! Дитина розплакалась, кричала що їй боляче, що її пече дуже…Діти ж в групі всі вже старшенькі, на осінь уже в школу підуть, вони все це чули і бачили, потім розповідали. Та й сама донечка про все це сама розповіла, щоправда вже на другий день.

Того дня інша вихователька групи зателефонувала до Марини і повідомила, що пані Руслана хоче сама привести Ксенію додому. Мама ще тоді відчула, що в садочку щось трапилося. Проте, вдома її не було і вона пообіцяла ввечері забрати донечку з садочка й у всьому розібратися.  

- Через трохи телефонує вихователька і розповідає мені що ненароком схватила мою донечку за шию, але нічого страшного, це не смертельно і вона вже все їй там замазала, - розповідає далі мама шестирічної дівчинки. – А коли дитина повернулась із садочка, я побачила що у неї вся шия - червоно-синя. У мене був шок, просто підкосилися ноги.

Наступного дня, зранку, ми звернулися у поліцію, аби зафіксувати всі ці тілесні ушкодження. Медекспертизу вдалося зробити аж на третій день. Відповідно, й тілесні ушкодження кваліфікували як легкі, мовляв, усе це – не смертельно.

Мати дівчинки написала одразу ж заяву в поліцію і тепер чекає чим усе це скінчиться. А ще жінка розповідає, що зараз донечка дуже погано спить, вночі, буває, зривається і кричить.

- А найбільше мені образливо чути те, що вихователька, яка «простягнула» руки до чужої дитини, ходить по місту і розносить плітки, що мої рідні їй погрожують і вимагають у неї грошей на реабілітацію в Трускавці. Мені дуже образливо таке чути. Ми з чоловіком самодостатні люди, звикли все заробляти своїми силами і ні в кого не просити подачок.

У поліції ж кажуть, що все це не слід доводити до суду, треба все вирішити між собою, полюбовно, - продовжує Марина. – Наголошую: я хочу довести це діло до суду. Щоб цю людину більше не допускали до дітей, аби не наражати їх на небезпеку. 

Ми не могли не поцікавитись чи знають про цей інцидент у міському управлінні освіти.

- Так, ми знаємо про цей випадок, - запевнив нас начальник управління В’ячеслав Петрук. - Більше того, завідуюча садочка «Дзвіночок» одразу ж після випадку провела службове розслідування і вихователька одразу ж написала заяву на звільнення. Була проведена бесіда з мамою дівчинки і, як з’ясувалося, претензій до дошкільної установи у неї немає. Далі – справа за правоохоронцями.

Заступник начальника міського відділу поліції Олександр Могилецький повідомив, що наразі відкрито кримінальне провадження по даному випадку і незабаром правоохоронці скажуть своє слово.

Нам також вдалося зв’язатися із (вже колишньою) вихователькою дошкільної установи, яку батьки шестирічної Ксюши Павлюк звинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень їхній донечці.

Жінка не оправдовувалась, казала що має 28 років педагогічного стажу і через цей прикрий випадок за два роки до виходу на пенсію вона залишилась без роботи.

- Я спонтанно, не зі зла, схватила її за кофтину, під нею був цей шнурочок з хрестиком і мимоволі подразнила ним шию..., - пояснює жінка. – На шиї залишилось подразнення, я приклала корвалол і потім зрозуміла, що зробила ще гірше, бо попекла шкіру. Я і додому до них їздила, і в прокуратурі була, і в поліції…Я просто попала на таку маму…Просила вибачення у неї, але вона невблаганна.

Останнє слово у цьому випадку скажуть правоохоронці. Хоча юристи припускають, що за нанесення ненавмисних легких тілесних ушкоджень кримінальної відповідальності можна уникнути. Обіцяємо тримати на контролі дану справу і повідомити нашим читачам як вирішиться цей прикрий для нашого міста випадок.

P.S. Ми навмисне не вказували прізвища виховательки допоки не завершене кримінальне провадження по даному факту. Якщо ця справа таки дійде до суду, обіцяємо, розповімо більше нашим читачам. 





Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024