Луцький терорист народився в Росії, а прописаний у Дубно

21 Липня 2020, 14:00
Луцький терорист 2020 Джерело: ВКонтакте
Луцький терорист

Чоловік, який захопив автобус зі заручниками у центрі Луцька, раніше перебував у місцях позбавлення волі. Максим Плохой – це його псевдонім.

Терориста насправді звати Кривош Максим Степанович.  Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Чоловік відсидів кілька термінів у місцях позбавлення волі. Саме там він і написав свою книгу «Філософія злочинця».

Читайте також: «Повний автобус, є діти, є вагітні», – у Луцьку журналісти поспілкувалися із терористом

Він часто бував у Луцьку, має тут багато знайомих і навіть після виходу з в’язниці потрапляв у поле зору поліції. Зі слів людей, які його упізнали, чоловік справляв враження адекватної людини, щоправда, дивакуватої. Він часто міняв номери телефонів і мало говорив про себе конкретної інформації.

Також з офіційних джерел стало відомо, що Максим Кривош примусово лікувався у психіатричній лікарні.

Повідомляють, що він родом із Луцька, виріс на вулиці Дружби народів. Батько працював чи досі працює у політесі, а мама загинула в ДТП на Світязі. Також у Луцьку мешкає його брат. Прописаний він офіційно в Дубні на Рівненщині, де начебто одружився.

«Слідство.Інфо» повідомляє, що чоловікові, який називає себе Максимом Плохим, 44 роки. Він народився у листопаді 1975 року в селищі Гай Оренбузької області (Росія).

У 2015 році Кривош зареєстрував торговельний знак з підписом «Я могу». Такий же знак зображено й на книжці «Философия преступника» авторства начебто Максима Плохого, а також на футболці, в яку на фото в соцмережі «Вконтакте» вдягнений «Плохой». Зазначимо, що в акаунті в твітері, де користувач Максим Плохой опублікував список своїх вимог, він також підписав себе автором цієї книги.

Відповідно до документу, який є у розпорядженні «Слідства.Інфо», у листопаді 2005 року Максима Кривоша засудили до 8,5 років за ґратами з конфіскацією майна. Статті, за якими Кривош отримав покарання, стосуються незаконного зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизму та вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах або було вчинене організованою групою.

Схоже про себе розповідає й «Максим Плохой» у своїй книзі. За його словами, у 2006 році його звинуватили у бандитизмі, незаконному зберіганні зброї та самовільному присвоєнню владних повноважень чи посадового звання. Покарання Плохой начебто відбував у Сокальській виправній колонії. До того, відповідно до книжки, також перебував за ґратами — у 18 років його засудили до шести років за ґратами.

Нагадаємо, що 21 липня у Луцьку чоловік зі зброєю та вибухівкою, захопи у заручники автобус із 20 людьми. Згодом журналісти знайшли акаунти у соцмережах ймовірного луцького терориста. Володимир Зеленський зазначив, що тримає перебіг подій під особистим контролем. У Луцьк летить Арсен Аваков. Поліція перевіряє інформацію про ще одну бомбу у людному місці Луцька.  

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024