Сесія райради: запити, звернення, зміни до бюджету

11 Квітня 2017, 21:22
9742

11 квітня відбулася позачергова сесія Володимир-Волинської районнної ради.

Традиційно, на початку засідання були озвучені депутатські запити. Депутат Сергій Панасюк озвучив проблему примусової заміни редукторів у жителів села Овадне, яку вимагає коштом людей провести ПАТ «Волиньгаз». Депутат Василь Люлька запропонував  вирішити питання розподілу коштів на ремонт доріг не наприкінці року, а на початку літа. 

Підтримали депутати також звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, НКРЕ КП щодо скасування рішення із встановлення щомісячної абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Дане звернення в силу певних обставин, ніби, вже не є актуальним, однак депутати текст підкоректували та направили до адресатів з метою  подальшого недопущення прийняття подібних рішень та вимогою відставки голови НКРЕ КП.

По змінах до бюджету району виступила начальник управління фінансів Олена Бондарук.

Щодо освітньої субвенції, яка викликала хвилю емоцій в залі засідань, Олена Григорівна зазначила, що обсяг освітньої субвенції для району завищений через некоректний розподіл фонду оплати праці педагогічних працівників. Тому й пропонується даний перерозподіл до офіційного врегулювання проблеми.

Було також сказано, що 110 тисяч обласної субвенції скеровано на придбання житла для дітей-сиріт (60 тис)  та на дотацію особистим селянським господарствам, які утримуть три і більше корів (50 тис).  Крім того, 158 тис.грн передано міському бюджету Володимира-Волинського на кап.ремонт ФАП в Охнівці; 35 тис.грн Білинському бюджету для придбання музичої апаратури та 400 тис.грн на співфінансування капітального ремонту дороги Коритниця –Верба.

Рішення щодо змін до бюджету прийняли одноголосно.

Третім питанням порядку денного був розгляд звернення колег із Горохівського району до перших осіб держави щодо збереження та ефективного використання національного надбання українців – земель.

Текст звернення був об’ємним, тому депутати запропнували заслухати його на наступній сесії або подати на розгляд сесії  пропозицію  щодо продовження мораторію на продаж земель с\г призначення.  На це пристала більшість присутніх депутатів.

Нагадаємо, майже місяць тому відбулася чергова сесія районної ради.

Тоді один із депутатських запитів стосувався ремонту відрізку дороги між Володимиром-Волинським і Нововолинськом. Депутати наголошували, що дорога знаходиться у жахливому стані, що вона вже кілька разів подавала відповідні запити до керівництва "Укравтодору", проте жодної відповіді не надійшло. Вже минає перший місяць весни, а за ремонт дороги так ніхто й не береться.





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024