Володимир-Волинський: у районі планують плідно боротися з борщівником

24 Квітня 2017, 16:00
9650

В районі активно гогтуються до боротьби з борщівником.

Про це йшлося на щотижневій оперативній нараді у Володимир-Волинській райдержадміністрації під головуванням очільниці РДА Наталії Василець.

Зокрема, вона поцікавилась у начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрія Кравчука, якми методами збираються цьогоріч боротися із борщівником, ареал якого швидко поширюється і у нашому районі.

- У рамках програми боротьби із даною рослиною нами закуплено відповідні гербіциди, - констатував начальник управління АПК. - Вони будуть передані у кожну сільську раду. Попередньо усі сільські голови надали інформацію про площі, на яких розрісся борщівник, нещодавно я й сам особисто проінспектував кілька таких місць. Думаю, що уже швидко можна буде братися до роботи по його знищенню.

Нагадаємо, борщівник — отруйна рослина висотою до двох метрів, а то й більше. Листя і плоди борщовика багаті ефірними маслами. Дотик до рослин деяких видів цього роду може викликати подразнення та опік шкіри за рахунок того, що всі частини рослин містять фуранокумаріни - речовини, що різко підвищують чутливість організму до ультрафіолетового випромінювання.

Найсильніші опіки борщівник викликає, стикаючись з шкірними покривами в ясні сонячні дні. Але щоб отримати опік, достатньо і нетривалого і несильного опромінення сонцем ділянки шкіри, забрудненої соком рослини. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024