Устилуг: громада хоче об'їзну дорогу до митного пропуску

25 Квітня 2017, 11:30
10847

24 квітня 2017 року, губернатор області Володимир Гунчик здійснив виїзний прийом громадян в Устилузькій об'єднаній територіальній громаді.

У рамках робочої поїздки, очільник області разом із головою райдержадміністрації Наталією Василець та депутатом обласної ради Валерієм Дібровою відвідали нещодавно відкритий дитячий садок у селі Зоря, загальноосвітні школи в селі П'ятидні та місті Устилуг, - йдеться на сайті РДА.



Відвідавши П'ятиднівську та Устилузьку школи, губернатор біцяв посприяти у добудові приміщень, адже кількість школярів росте значними темпами і вони заслуговують на комфортні умови навчання.  

Обговоривши усі нюанси робочої поїздки, голова облдержадміністрації  разом із головами райдержадміністрації та  районної ради Наталією Василець та Романом Гуком, а також Устилузьким міським головою Віктором Поліщуком попрямували до Устилузької міської ради, де чекало близько трьох десятків мешканців ОТГ, аби обговорити наболілі питання: як загальногромадського значення так і особистого.

Основним питанням, з яким звернулася громада Устилуга до губернатора, було врегулювання черги автомобілів на митному переході «Устилуг-Зосін» та виведення сервісної зони за межі міста.

Треба наголосити, що ця проблема уже неодноразово піднімалося у стінах Устлузької міської ради, райдержадміністрації та й безпосередньо і облдержадміністрації.

Нагадаємо, що не так давно відбулася виїзна нарада за участі начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Дмитра Новохатського, очільників району і міста та керівників  структурних підрозділів РДА та установ району, які мають безпосереднє відношення до даної ситуації у прикордонне містечко. Саме там обговорили санітарний стан прилеглої території до пункту пропуску і методи врегулювання черги автотранспорту, як перед самим пунктом пропуску так і у місті. За підсумками наради був складений протокол, згідно якого було розроблено ряд варіантів вирішення даного питання. Зокрема, вирішили звернутися в Службу автомобільних доріг з проханням встановити у пункті пропуску, перед зоною митного контролю, інформаційний стенд щодо організації руху автомобілів, а безпосередньо у самому прикордонному місті знаки «Стоянка заборонена» та «Обмеження швидкості руху 40 км.».

Володимир-Волинському відділенню поліції ГУНП у Волинській області та Державній прикордонній службі України Західного регіонального управління Львівського прикордонного загону відділу прикордонної служби «Пархоменкове» рекомендували налагодити взаємодію щодо недопущення скупчення транспортних засобів перед пунктом пропуску «Устилуг» (не більше 10 машин).

Під час зустрічі ж голова ОДА вкотре наголосив, що проблема митної черги та неконтрольований в'їзд у місто автотрансторту будуть вирішені.

- Є два варіанти вирішення цього питання - зазначив у своїй розмові Володимир Гунчик. - Перше - ми у цьому році запускаємо проект «Ремонт дороги Володимир-Волинський - Луцьк» і в рамках цього проекту запускається ще один проект, який називається «Кордон. Устилуг - Володимир-Волинський» (один фінансується за кошти державного бюджету, інший - за кошти Європейського Союзу). І інший - добудовуємо міст та створюємо сервісну зону за межами міста.  Але перш ніж прийняти якесь рішення  я хочу порадитися із громадою - нам варто  створювати нову сервісну зону, чи краще було б добудувати об'їзну дорогу і створити її там.

Усі присутні одноголосно підтримали створення об'їзної дороги, яка вестиме до митного пропуску і тим самим сприятиме уникненню транспортного колапсу на вулицях містечка.

Зі своєї ж сторони голова облдержадміністрації пообіцяв що докладе максимум зусиль, аби ситуація, яка склалася у місті Устилуг була вирішена якомога швидше.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024