Комісія з контролю за обігом підакцизних товарів обговорила перші результати роботи

25 Квітня 2017, 18:04
9620

25 квітня відбулося друге засідання комісії з  координації дій державних органів, що здійснюють контроль за виробництвом і обігом підакцизних товарів у Володимирі-Волинському.

Відкриваючи зустріч, заступник міського голови Лариса Кулікова зауважила, що за півтора місяці роботи комісії  організовано обстеження суб’єктів підприємницької діяльності на предмет реалізації підакцизних товарів та дотримання податкового законодавства. Тому настав час підбити перші підсумки роботи у плані виконання намічених заходів, - пише ВолодимирМедіа.

На початку  подано звіт щодо роз’яснювальної роботи серед населення про недопустимість реалізації підакцизних товарів без дозвільних документів, який  озвучила начальник Володимир-Волинської ОДПІ Ольга Ліщинська.

Поряд з тим, Ольга Леонідівна наголосила, що  внаслідок спільних із обласними працівниками ДФС  заходів  вдалося добитися позитивних результатів: на даний час  деякі торгові точки, які незаконним чинм реалізовували підакцизні товари,  припинили свою діяльність. По окремих поновлено кримінальне провадження за фактом незаконної реалізації алкогольних товарів та тютюнових виробів.

Продовжуючи тему заходів, начальник управління економіки міськвиконкому Оксана Субицька наголосила, що під час обстеження торговельної мережі виявлено ряд порушень, внаслідок чого складено адмінпротоколи.

Начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик зауважив, що робота по виявленню реалізації підакцизних товарів без наявних дозволів активізувался, про що доводять 4 протоколи про адмінправопорушення, а саме за статтею 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та статтею 156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами).

Начальник відділу праці управління соціального захисту населення Тетяна Ільницька, котра входила у склад робочої комісії під час обстеження, зауважила, що під час перевірок особливий наголос ставився на легалізації найманих працівників. Однак є ряд моментів, які негативно впливають на дотримання трудового законодавства – власники деяких торгових закладів є громадянами Києва або Львова, тому часто працівники навіть не знають прізвища свого роботодавця.

Представник обласного оперативно-розшукового управління Олександр Рудченко, котрого було запрошено на засідання комісії, доповів про характер діяльності даного управління, що базується на виявленні фактів торгівлі людьми та піакцизними товарами. Основна увага оперативників полягає у документуванні, нагляді та збору інформації про місця накопичення підакцизних товарів. Представник обласного оперативно-розшукового управління навів приклад конфіскації 70 ящиків тютюнових виробів у селі Амбуків.

Насамкінець було запропоновано залучати місцеві ЗМІ до обстеження  суб’єктів підриємницької діяльності.

Коментарі
27 Квітня 2017, 00:31
Підпільні казино та ігрові зали з однорукими бандитами , котрі десятками відкриваються по області ніхто не хоче побачити
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024