Устилуг: порядок у чергах контролюватиме громадськість

26 Квітня 2017, 12:51
9902

Представники громади Устилуга візьмуться за контроль ситуації із чергами до митного пункту пропуску «Устилуг-Зосін».

Нарада за участі представників правоохоронних, силових структур, влади на місцях та громадських активістів відбулася 25 квітня, – повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Зокрема, питання проблеми черг в Устилузі розділили на блоки: контроль за дотриманням правопорядку у митно-сервісній зоні та недопущення формування черг автомобілів на території міста, а також перспектива функціонування митно-сервісної зони.

Для початку, вислухали представників місцевої та районної влади. Як зазначив Устилузький міський голова Віктор Поліщук, станом на 25 квітня 2017 року близько 8 години ранку черга в місті була, незважаючи на доручення голови облдержадміністрації, дане попередньо правоохоронцям. Як підтвердження, продемонстрував фотоматеріали. Зазвичай черги формуються вночі, тому знову ж таки постає питання бездіяльності працівників поліції.

Разом із тим, начальник управління превентивної діяльності головного управління Нацполіції у Волинській області Володимир Солоненко заявив, що працівники нацполіції, в силу різних обставин, не можуть навести порядок у місті. Тому звернувся офіційно до представників місцевої влади та громадськості із проханням допомогти. Останні ж висловили свою готовність знову повернутися на дороги, аби контролювати ситуацію, однак на певних умовах. Усі вони будуть викладені в Меморандумі про співпрацю та взаємодопомогу. Контроль за його виконанням здійснюватимуть, за попередньою домовленістю, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, начальник головного управління Служби безпеки у Волинській області Юрій Фелонюк та прокурор Волинської області Максим  Киричук.

Що ж стосується подальшого функціонування митно-сервісної зони, то голова облдержадміністрації дав протокольне доручення начальнику Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолію Посполітаку, проаналізувати ситуацію з об’їздною дорогою навколо міста Устилуг, а також надати попередній кошторис проведення ремонтних робіт.

– Сподіваюсь, знайшли тимчасовий компроміс для вирішення даного питання. Але допоки система не запрацювала, прошу представників влади на місцях щоденно моніторити ситуацію та передавати відповідну інформацію мені, – зазначив Володимир Петрович.

Коментарі
27 Квітня 2017, 00:17
А нікому не хочеться поцікавитися чому ігрові зали з однорукими бандитами та підпільні казино ростуть як гриби після дощу ,а слід тягнеться з Києва
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024