Володимир-Волинський: вшанували та пом'янули чорнобильців

27 Квітня 2017, 11:27
9614

Минув 31 рік з того часу, як в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року в ході проведення на 4-му реакторі експериментів, пов’язаних з режимами роботи турбогенератора, сталася великомасштабна з глобальними наслідками аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Торкнулася трагедія Чорнобиля багатьох родин Володимира-Волинського, які брали участь   у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Багато хто із них відійшов у вічність. 

Саме  про це говорилося під час урочистоого  покладання  квітів   до пам’ятного знаку «Пам’ятай Чорнобиль», що височить неповторним гранітом у сквері військового містечка. На цьому урочистому дійстві були присутні заступники Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук та Лариса Кулікова, начальник управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк, заступник голови районної ради Алла Мельник та представники місцевих осередків «Спілки Чоронобиль». 

Після урочистостей біля пам’ятника, чорнобильці поклали квіти до дошки пам’яті, що у центрі Володимира-Волинського.

Однак на цьому урочистості не завершилися, оскільки в КМЦ для чорнобильців організували Реквієм Чорнобильської трагедії, де вручали пам’ятні нагороди, квіти, а поміж тим для присутніх звучали концертні номери.

Сам реквієм розпочався із вступного вітального слова та демонстрації фото тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня. Згодом заступник міського голови Лариса Кулікова вручала грамоти та подяки чорнобильцям та їхнім родинам. Після цього слово взяла керівник місцевого осередку «Спілки Чорнобиль» Світлана Богайчук. Вона вкотре пригадала про ту страшну дату в історії нашого народу, про яку щороку нагадуватиме біль утрати тих, хто ще донедавна був поряд.









 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024