Народні обранці «проігнорили» рішення про заборону виступів артистів, які гастролювали територією країни-агресора

28 Квітня 2017, 17:29
9675

У порядок денний чергової сесії міської ради, яка відбулася 28 квітня, було внесено кілька доповнень та змін.

Зокрема, на розгляд депутатів був винесений проект рішення «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території міста представниками шоу-бізнесу, котрі здійснюють свою бізнесову діяльність, проводять концерти, гастролі, беруть участь у різних інших розважальних заходах на території Російської Федерації під час російсько-української війни».

Автор цього проекту рішення - депутат Ірина Мельник.

Ще при внесенні проект до порядку денного, депутати фракції «Самопоміч» зазначили, що вони проти такого рішення, бо все потрібно робити по закону, а в даному випадку не була витримана процедура його оприлюднення - за 20 робочих днів до засідання сесії.

Під час розгляду проекту рішення, Олег Тимосевич сказав, що проект рішення не був розглянутий на засіданні профільної комісії і, навіть, якщо дане рішення міської ради набере потрібну кількість голосів, воно не матиме юридичної сили, бо всі подібні концерти та заходи відбуваються в приміщенні, яке належить Володимир-Волинській райраді.

Хоча й тут, як то кажуть, є певні «нестиковкі», бо в міській раді кажуть, що комісія таки розглядала цей проект рішення і навіть рекомендувала звернутися в СБУ, аби отримати список таких артистів.

Однопартієць пана Тимосевича, Ігор Мацюк зазначив, що ми дивимось десь далеко, а тут, у нас, у місцевих газетах подають оголошення про транспортні перевезення до Москви, Санкт-Петербурга. Це, мовляв, хіба не бізнес з країною-агресором?

Депутат Валентин Вірковський додав, що такі рішення на рівні держави вже є, але депутатській комісії буде не під силу здійснювати контроль за його виконанням.

Отож, у результаті голосування, рішення не було підтримане володимирськими депутатами.

Результати поіменного голосування по даному проекту рішення можна буде пізніше подивитися на сайті міської ради. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024