Триває підготовка до проведення фестивалю «Український коровай-сузір’я»

04 Вересня 2020, 11:30
1476

Рівно місяць залишився до дня, коли в місті Володимирі-Волинському, в районному будинку культури, відбудеться  його тринадцятий щорічний захід. Через епідеміологічну ситуацію в країні він проходитиме дистанційно.

Формат фестивалю визначений як телемарафон, трансляція якого відбуватиметься в режимі реального часу і у запису певних фестивальних заходів  в ефірі  місцевого телебачення «АТМ», а також у по усіх можливих каналах інтернету – в Ютубі й Фейсбуці, інформують в оргкомітеті.

Програма фестивального дня передбачає віртуальне перебування усіх охочих на всіх локаціях фестивалю – зустрічі з коровайницями міста і району,  виставка снопів, перегляд виступу на фестивальній сцені найкращого обряду українського весілля, зустріч з учасниками топового челенджу «Запроси на весілля», нагородження активних учасників  фестивалю, зустріч з генеральним спонсором  фестивалю Валерієм Дібровою і на завершення – демонстрація короткометражного документального фільму «Ми пишемо літопис твій, фестивалю» (початкова назва).

Для  створення фільму  відзнято дуже багато сюжетів в громадах Заріччя, Зимного, Овадного, Устилуга і в районному Будинку культури. Силами місцевих талантів відтворено оригінальні обряди плетіння снопа, замішування і поділ  весільного короваю,  плетіння віночка для молодої й обряду благословення молодят. Головними акцентами фільму мають стати коровайниці і їхні секрети коровайної справи. А святковим  обрамленням  як фільму, так і фестивального дня  має бути українська пісня – автентична, соковита, голосиста і щира.

Щоб  фестивальний день був  барвистим і образним постаралися  працівники  відділів  культури й гуманітарних напрямків при сільських радах ОТГ, відділу освіти та культури Володимир-Волинської РДА, районної ради, а також авторські колективи телебачення «АТМ» і редакції  газети «Міста вечірнього».

Нагадаємо, цьогоріч фестиваль «Український коровай-сузір'я» проходитиме дещо в новому форматі – без реальних глядачів, слухачів і відвідувачів.

Усі заходи відбуватимуться в реальному часі, але дистанційно: за допомогою інтернет-трансляцій в соціальних мережах, на сайтах установ-організаторів, а також за допомогою місцевого телебачення

Читайте також: Фестиваль «Український коровай-сузір'я»: новий формат, старі традиції, свіжі ідеї











 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024