Що відзначаємо та кого вітати з іменинами 7 вересня

07 Вересня 2020, 07:26
Усім доброго ранку та гарного дня! 907
Усім доброго ранку та гарного дня!

Доброго ранку, любі читачі. Сьогодні понеділок, 7 вересня.

День ангела святкують Варфоломій, Епіфан. Іван, Міна, Регіна, Ренат.

У церкві 7 вересня вшановують пам’ять Святого Тита – одного з 70 апостолів, який також відомий як учень Святого Павла, який народився на острові Крит. Батьки Тита були язичниками і будь-яку іншу віру категорично заперечували. Тому невідомо, яким чином сам Тит прийшов до рішення проповідувати християнство. Згідно з деякими відомостями, в 49 році він став супроводжувати апостолів Варнаву і Павла на Єрусалимський собор. Разом з Павлом Тит згодом подорожував по Греції і виконував доручення свого наставника.

Павло незабаром призначив Тита єпископом на острові Крит, а ще одного учня, Тимофія – в Ефесі. Переказ свідчить про те, що Тит залишався в статусі єпископа до самої своєї смерті, він прожив 107 років. Перед смертю встиг відвідати апостола Павла, який в той час перебував у Римі, перебуваючи в ув’язненні.

Ще одного святого вшановують у церкві 7 вересня – це Варфоломій. Відомо, що Варфоломій проповідував у Вірменії. Зокрема, на території Баку його схопили і піддали численним мукам.

Потрібно сказати, що, звичайно, все не обмежувалося 7 вересня виключно збором грибів – так, селяни займалися зерном, готували запаси на зиму, поливали садову суницю.

День в історії:

 

  • 70 – римляни захопили і сплюндрували Єрусалим.
  • 1792 – перша група колишніх запорозьких козаків під командою полковника Сави Білого висадилася в Тамані. Цю дату звичайно вважають за початок заселення українцями Кубані.
  • 1812 – відбулася переможна для французів Бородинська битва між військами Наполеона та Російської Імперії.
  • 1822 – Бразильська імперія оголосила незалежність від Королівства Португалія.
  • 1892 – у США відбувся перший професійний боксерський поєдинок за сучасними правилами — в боксерських рукавичках і з трихвилинними раундами.
  • 1940 – Третій Рейх розпочав бомбардування Лондона.
  • 1971 – у Києві було оголошено про споріднення й братання міст Києва і Кіото.

Читайте також: Польща збирається по-новому боротися з коронавірусом

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024