Володимирщина: планують закрити ще одну сільську школу

05 Травня 2017, 11:05
Фото ілюстративне 10076
Фото ілюстративне

Новий навчальний рік для учнів Амбуківської школи розпочнеться в новому навчальному закладі Володимир-Волинського району. Саму ж школу в Амбукові планують закрити.

Про це стало відомо на черговій сесії Устилузької міської ради, - пише ВолодимирМедіа.

Про закриття Амбуківської школи почали говорити ще у минулому році, проте батьки учнів якось впросили представників влади і навчальний заклад працював. Хоча й опалювався за кошт батьків. Окрім того в школі відсутній компю’терний клас, спортзал, одним словом немає належних умов для повноцінного здобуття учнями знань. 

Та й затрати на одного учня, як зазначив голова Устилузької ОТГ Віктор Поліщук на сесії міської ради, становлять 27 тисяч гривень при розрахунковому показнику у 8-9 тисяч.

Перед сесією Устилузький міський голова вкотре зустрічався із батьками тих 7 дітей, які навчаються в школі, пояснив ситуацію та повідомив, що дітей доставлятиме до  Лудинської ЗОШ або шкільний автобус, якого, на умовах співфінансування, обіцяє придбати Волинська ОДА, або ж узгодять графік руху із перевізником. Крім того, цьогоріч планується відремонтувати дорогу до Лудина, тобто усе робиться для того, аби нічого не заважало діткам здобувати знання.  

Зважаючи на це, депутати підтримали рішення і вже з нового навчального року дітей довозитимуть до Лудинського навчального закладу. Єдине, на чому загострили депутати увагу, це на збереженні самого приміщення школи. А то може згодом бути так, як із Амбуківською заставою, яку практично рознесли по цеглині.

Нагадаємо, що з 30 квітня до 15 травня в Устилузі діє пост обмеження руху та тимчасова режимна зона.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024