У кілька тисяч доларів обійшлася оренда гелікоптера, яким митрополит Онуфрій прилітав у Зимне

06 Травня 2017, 15:30
10393

Більше двох тисяч доларів за годину – саме стільки коштує оренда гелікоптера, яким на Волинь прилітав митрополит Онуфрій.

Зважаючи на відстань із Києва до Зимненського монастиря, це понад годину польоту. Майже стільки ж - із Волині до Почаєва. Тобто за дві години польоту митрополита довелося заплатити майже п'ять тисяч доларів. Про це пише «Експрес».

Ще не менше як дві години треба на повернення до Києва, тож множимо суму на два. А враховуючи, що на Волині вертоліт простояв ніч, чекаючи на наступний переліт митрополита, то й за це довелося заплатити.

Година простою коштує 50 доларів, стільки ж - оплата пілотів. Два пілоти чекали на виліт майже 10 годин - тож додайте ще тисячу доларів. Звісно, що оплачує це не митрополит, а паства, до котрої він літає. Якщо би вірні забажали придбати для глави церкви такий гвинтокрил, то їм доведеться викласти 4,5 мільйона доларів.

Так, уперше Онуфрій літав до Канева та Чернівців ще в 2014 році гелікоптером «Agusta 109SP». У 2015 році Онуфрiй вiдвiдав Вiнницю, щоб взяти участь у соборi Вiнницьких святих. Тоді вiн приземлився в аеропорту села Гавришiвка. А от у Каневі він сідав на скандальному вертолітному майданчику в Пекарях, відомому як «Вертодром Януковича».

Нагадаємо, вертолітний майданчик обійшовся держбюджету в 290 мільйонів гривень. Планувалося, що він прийматиме закордонних гостей і туристів з Києва, втім, летовище декілька разів приймало лише вертоліт Януковича. 

Цьогоріч митрополит пересів на елітніший гелікоптер - «Textron Bell 407 GX». Ним Онуфрій минулого тижня прилітав на Волинь, до Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря, де він очолив Божественну літургію. А вже наступного дня, а саме у п'ятницю 21 квітня, на цьому вертольоті він вирушив на Тернопільщину до Почаєва.

Коментарі
07 Травня 2017, 01:54
Замість того щоб витрачати шалені кошти на забаганки митрополита краще домопоглиб діткам хворим,таких на Волині хватає.<br/><br/>Сьогодні при мізерних людських пенсіях виробляти таке...<br/><br/>Та бабуся іде до церкви і несе тих останніх пару гривень...А Ви жируєте...<br/><br/>Стидно малоб бути таке виробляти.<br/><br/>Справжній Батюшка який від Бога їздить на простому автомобілі і живе не так як ви...<br/>Ви Богом прикриваєтесь і релігія це для Вас бізнес...
07 Травня 2017, 21:18
Вот почему у вас такие глупые люди церковь уже давно филиал правлящей власти но есть и отдельные особи в хорошем смысле но они в глубинке в селах в центре луцка есть собор если хорошенько заглянуть то там такие тачки тонированые и прокачаные блин воскресите сталина и нквд и всю ету мразь в земллю на удобрение
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024