У Володимир-Волинському районі триває проєкт «Успіх в дії»

26 Вересня 2020, 13:00
1652

На Володимирщині триває проєкт «Успіх в дії», який реалізовує Волинський обласний центр зайнятості.

У рамках проєкту, за сприяння Володимир-Волинської міськрайонної філії, на території Зарічанської ОТГ відбувся захід для мешканців громади.

У зустрічі взяли участь державний інспектор Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Тетяна Грушевська  та головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби  у Волинській області  Оксана Кігічак.

Тетяна Леонідівна детально зупинилася на тому, як  правильно підготувати садок до зими, щоб уникнути пошкодження дерев внаслідок дії негативних температур. Також вона порадила  як боротися з гризунами та зайцями, які знищують молоді насадження, окрім того,  розповіла як захистити молоді сади від гризунів  за допомогою  екологічно  безпечних біологічних препаратів.

Цікавою виявилась інформація про використання попелу в господарстві, адже він може замінити й добриво,  фунгіциди та інсектициди. Пані Тетяна навела 11 дієвих способів, які обов’язково застосує на практиці дбайливий господар.

Оксана Михайлівна зупинилася на тому, як  законодавство регулює питання створення, випробування, транспортування та  використання генетично модифікованих організмів. Також ознайомила присутніх з суттю поняття ГМО. Це організм, генотип якого було змінено за допомогою методів генної інженерії. Цей підхід дозволяє направлено вносити корисні мутації в генетичний матеріал будь-якого організму, тим самим надаючи йому певні переваги. За даними досліджень близько 48% сої, що вирощується на українських полях, є генетично модифікованою. Тому ця проблема є досить актуальною.

У зв’язку з вищевказаним, Оксана Михайлівна рекомендувала перед придбанням насіння сільськогосподарських рослин обов’язково звернути увагу на наявність та чинність сертифікатів, що засвідчують сортові та посівні якості насіння.
Лектори  детально  відповіли на запитання учасників, які їх найбільше турбують, дали практичні поради щодо теми заняття.
Такі заходи допомагають його учасникам отримати  знання  корисні для використання у своєму господарстві.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024