ФЕЙК: покупець в магазині може перебувати без маски

29 Вересня 2020, 09:45
1821

У мережі поширюється інформація, що той, хто відмовиться обслуговувати клієнта в будь-якому вигляді, у тому числі без маски, буде притягнутий до кримінальної відповідальності. 

Цю інформацію спростували на сайті VoxUkraine.

Як докази наводять два рішення суду, насправді в обох рішеннях йдеться не про масковий режим.

У першій справі продавець АЗС відмовив продавати пальне клієнту в шоломі. Це сталося у 2018 році, але рішення винесли лише у червні 2020 року.

У другій справі йдеться про невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань у квітні 2020 року. Хоча заява, яку не внесли в Реєстр, і стосувалася відмови в обслуговуванні клієнта старше 60 років без маски, але судове рішення не стосується носіння маски. 

Основним джерелом права в Україні є нормативно-правові акти – це означає, що судді, в першу чергу, керуються законами та підзаконними нормативно-правовими актами, а не попередньою практикою судових рішень.

Наразі, згідно з чинним законодавством у зв’язку з пандемією нового коронавірусу на особу накладається штраф, якщо у торговельному приміщенні вона знаходиться без засобів індивідуального захисту (медичної або респіраторної маски).

Носіння масок разом із заходами соціальної дистанції та гігієнічними заходами допомагає стримувати поширення вірусу.

Читайте також: Епідемії у світі виникають через масову вакцинацію – ФЕЙК

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39