У свіжому випуску тижневика «Сім’я і дім» читайте про талановиту мультиплікаторку Катерину Рожок із села Зимне

11 Травня 2017, 20:55
9411

Зі сторінок газети ви дізнаєтеся про талановиту мультиплікаторку Катерину Рожок із села Зимне Володимир-Волинського району. Вона вже не один рік створює яскраву мальовану анімацію.

Нещодавно дівчина з авторським мультфільмом «Естафета добра» перемогла у Всеукраїнському конкурсі проектів з інформатики «Весела наука» у номінації «Анімація». Ми розпитали у Катрусі і її наставника, вчителя образотворчого мистецтва, художньої культури і трудового навчання Зимнівського НВК Олександра Гудима, як їм вдалося стати аніматорами і створити у школі міні-мультиплікаційну студію.

Цікавою є розповідь про активістку Ірина Гундир із міста Рожище. У свої 24 роки Ірина працює секретарем міської ради. Старт політичній кар'єрі молодій жінці дала громадська діяльність. Спочатку Ірина боролася з перевізниками піску, які, порушуючи правила транспортування, руйнували дорогу. Згодом пішла на вибори від однієї з політичних партій – й отримала підтримку на окрузі. Дизайнер за освітою, молода мама Ірина охоче навчається. Нині вона – учасниця проекту від міжнародного фонду Фрідріха Науманна, який підтримує ліберальні партії в Україні. Як стати лідером, проводити передвиборчу кампанію, досягати високих результатів у роботі? Усе це молода політикиня нині вивчає у братній Грузії.

Команда «Braille Studio» здійснила подорож до Польщі. Фахівці з Києва та Луцька представляють структури, які опікуються навчанням, вихованням, реабілітацією і захистом прав осіб із інвалідністю по зору. Віталій Ткачук є натхненником створення студії друку літератури для слабозорих «Braille Studio». Юлія Сачук захищає права людей із інвалідністю. Ганна Серпутько працює редактором «Braille Studio» та викладачем кафедри тифлопедагогіки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Як у Польщі дбають про людей із порушеннями зору, дізнавайтеся зі спеціального репортажу активістів.

Також у номері – найважливіші на Волині новини політики, економіки, культури, яскраві спортивні репортажі, програма телепередач та ще чимало інших корисностей.

Купуйте! Читайте! Не пропустіть!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024