У Володимирі відбувся фестиваль «Український коровай-сузір’я». ФОТО

05 Жовтня 2020, 11:00
2250

У Володимирі-Волинському 4 жовтня відбувся тринадцятий фестиваль традиційної національної культури «Українське коровай-сузір’я».

Цьогоріч у зв’язку з карантинними заходами, дійство проводили у районному будинку культури, з обмеженою кількістю відвідувачів  та онлайн-трансляцією у соцмережах, інформує БУГ.

Свої короваї на фестивалі представили вісім коровайниць із Володимир-Волинського району.

В РБК також діяли виставки вишитих подушок, снопів, вишитих рушників від майстринь сестер Галини та Світлани Махонюків та жителів району.

Майстринь-коровайниць урочисто нагородили грамотами та квітами на сцені. У  фойє РБК грали фольклорні колективи району, працював етнографічний майданчик, виступали троїсті музики.

Представили й експонати давнього традиційного українського вишитого одягу та дитячі вироби декоративно-прикладного мистецтва.

До свята підготували виставку дитячих малюнків «Намалюй свій коровай» нагородили 15 переможців у трьох вікових категоріях із Зимнівської, Оваднівської, Зарічанської та Устилузької ОТГ.

Свято завершили поділом короваю. Для фестивалю підготували й фотозони для батьків і дітей.

Нагадаємо, цьогоріч фестиваль «Український коровай-сузір'я» проходить дещо в новому форматі – без реальних глядачів, слухачів і відвідувачів.

Усі заходи відбувалися в реальному часі, але дистанційно: за допомогою інтернет-трансляцій в соціальних мережах, на сайтах установ-організаторів, а також за допомогою місцевого телебачення

Читайте також: Фестиваль «Український коровай-сузір'я»: новий формат, старі традиції, свіжі ідеї





1





















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024