Голова Устилузької ОТГ про те, які дороги є вкрай важливими для громади

15 Травня 2017, 11:27
9691

На нещодавній сесії Устилузької ОТГ обговорювали кілька вжливих питань, серед яких – ремонт доріг. Говорили в основному про напрямки Ворчин-Зоря та Амбуків-Дарницьке.

Щодо ремонту Ворчинської дороги, дане питання підняв депутат райради Павло Карпюк, звинувативши міського голову Устилуга у лобіюванні інтересів крупного товаровиробника – ТзОВ «П’ятидні». Окрім цього, він повідомив, що 400 тисяч гривень, які надав обласний бюджет, повинні бути використані саме на ремонт Ворчинського «Зоряного шляху» ( в народі вже так охрестили цю ділянку дороги). 

Голова Устилузької ОТГ Віктор Поліщук, котрого було звинувачено мало не в усіх бідах жителів колишньої Зорянської сільської ради, прокоментував ВолодимирМедіа ситуацію, що склалася.

У розмові Віктор Ростиславович наголосив, що звернення жителів сіл Ворчина та Зоря щодо ремонту дороги надійшло не у минулому році, а лише 02.03.2017 року. Тому питання включення її у соціально-економічний план розвитку громади в минулому році не стояло. До цього документа внесли ремонт дороги Селиськи-Писарева Воля після того, як замінили повністю водогін у селі Селиськи. На цю мету обласний бюджет виділив 300 тисяч гривень, які надійшли до місцевого бюджету лише 12 грудня 2016 року. На дворі була зима і освоїти їх не стало можливості. Кошти повернулися назад до області. Хоча перед тим було запропоновано їх перекинути на ремонт Ворчинської дороги, проте підтримки від районних депутатів Віктор Поліщук так і не дочекався.

У своєму зверненні щодо ремонту «Зоряного шляху»  селяни звертають увагу на те, що діти ходять до школи пішки по розбитій трасі. Однак це, як наголошує Віктор Ростиславович, повнісінька неправда. Щоденно дітей на навчання возить шкільний автобус, відвозить їх він і назад додому. Більше того, саме тим відрізком дороги, який районний депутат вважає за необхідне капітально відремонтувати, не користуються ні діти, ні перевізники.

На сесії Устилузької ОТГ голові закинули те, що він не дбає про жителів Зорі та Ворчина. Однак, як прокоментував пан Поліщук, це теж не відповідає дійсності, бо саме Зорянська сільська рада отримала 2 мільйони 300 тисяч гривень коштів (при сільському бюджеті в 300 тисяч гривень) на добудову дитячого садочку, ремонт будинку культури, школи, водогону та ліквідацію боргів із заробітної плати, які, нібито, залишив після себе тодішній сільський голова Олександр Мосорук.

Щодо ремонту дороги Амбуків-Дарницьке, це питання як ніколи на часі. Три перевізники розривали угоди на перевезення через непридатний стан дороги. Три місяці жителі Лудинського напрямку  були позбавлені транспортного сполучення. Нинішній перевізник дав згоду на перевезення тільки за умови, що дорогу відремонтують. Від жителів цієї громади надійшло щонайменше три звернення ще у минулому році. Саме цю дорогу було внесено у перелік доріг на умовах співфінансування.  Більше того, цією вкрай розбитою дорогою щодня довозять дітей. А це неабиякий ризик.

Зважаючи на те, що депутат Карпюк неодноразово під час сесій наголошує на тому, що він сплачує неабиякі податки в казну  району, Віктор Поліщук запросив у податковій інспекції інформацію щодо сплати податків на території ОТГ товаровиробниками та підприємцями. Голові, користуючись нагодою, хотілося озвучити прізвища найкращих і «не дуже» платників податків району.

Отож, ПДФО – СФГ Колача – 153 тисячі гривень, птахофабрика – 1 мільйон 800 тисяч гривень; ТзОВ «П’ятидні» – 980 тисяч гривень; «Володимирські сади» – 39 тисяч гривень; СФГ «АІС АГРО» (п-ць Антощак)- 48, 5 тисяч гривень; СФГ «ВорчинАгро»  (власник Павло Карпюк) – 1493 гривні.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024