Більше 50 мільйонів гривень – саме стільки держава боргує місту за надані пільги та субсидії

16 Травня 2017, 12:07
9684

Про завершення навчального року, проведення свята «Останнього дзвоника» та початок підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року, - говорили на щотижневій оперативній нараді у міській раді за участі керівників установ, закладів та організацій.  

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук дав доручення освітянам узгодити графіки роботи дошкільних навчальних закладів міста таким чином, аби в кожному з них були проведені ремонтні роботи. Так, ремонт покрівлі вже розпочинається в ДНЗ №8 «Вишиванка», і має бути завершений до Дня Міста, який ми, як відомо, святкуємо наприкінці липня, - йдеться на сайті міської ради.

У Володимир-Волинському ТМО до цього часу має бути завершений ремонт харчоблоку, а при в’їзді в місто з боку Устилуга  – новий в’їзний знак, уже затверджений «Службою автомобільних доріг» та Головним управлінням поліції у Волинській області.

Відзначив у ході засідання Ярослав Матвійчук і те, що перший візит до Володимира-Волинського керівника «Служби автомобільних доріг» Волині Анатолія Посполітака, який відбувся на минулому тижні, був результативним – уже розпочався поточний ремонт вулиць Зимнівської та Степана Бандери. Крім того, як і було заплановано, заасфальтували вулицю Чернишевського, асфальтується вулиця Карпенка-Карого, готують до асфальтування вулицю Лесю Українки. Проводить ремонти асфальтового покриття, зокрема, заїздів у двори і КП «Полігон», якому з настанням пізньої весни роботи додалося – на часі регулярне обкошування міста.

Також було озвучено, що триває тендер на визначення виконавця робіт із ремонту автошляху «Устилуг-Рівне». Перший етап робіт передбачає ремонт відрізку від митного переходу «Устилуг-Зосін» до повороту на вулицю Степана Бандери, що у Володимирі-Волинському. Участь у тендері, за словами посадовців, наразі беруть будівельна компанія з Білорусії, з Одеси, та «Луцькавтодор».

Критична ситуація, як з’ясувалося під час наради, складається з коштами, які держава заборгувала місту за надані громадянам субсидії. Наразі сума боргу становить уже близько 51 мільйона гривень: мільйонні борги як перед комунальними підприємствами, де вже постає проблема заборгованості з виплати заробітної плати працівникам, так і інших форм власності, таких як «Волиньгаз» чи «Волиньобленерго». Задля уникнення кризи в даній ситуації, виконавчим комітетом міської ради було надіслано листи відповідного змісту у Міністерства, відповідальні за становище, що склалося, та голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику. Згідно з відповіддю, яка надійшла з Мінфіну, виправлення ситуації – компетенція обласної державної адміністрації, де мають належним чином розподілити між населеними пунктами області кошти, які надходять на погашення заборгованості по субсидіях та пільгах. Щоправда, залишається відкритим питання: чи покривають надходження борги? При цьому слід врахувати, що у Володимирі-Волинському субсидіями користується 65% домогосподарств – понад 9 тисяч.

Також було дано доручення залучити проектантів зі Львова до ремонту Стіни капуцинів, що є історичною та архітектурною пам’яткою, і братися до робіт із ремонту приміщення міського історичного музею імені Омеляна Дверницького, на який виділено півтора мільйона гривень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024