Дорослі говорили, як оздоровлюватимуть володимирську малечу

17 Травня 2017, 22:19
9232

Днями під головування керуючої справами виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Наталії Прогонюк  відбулося засідання міжвідомчої комісії з питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей.

Обговорили зокрема проведення цьогорічної літньої оздоровчої кампанії у Володимирі-Волинському, санітарно-гігієнічні вимоги до роботи дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням, профілактичні заходи харчових отруєнь та інфекційних захворювань дітей, - йдеться на сайті міської ради.

Також приділили увагу безпеці життєдіяльності в закладах з денним перебуванням дітей, нормативно-правове забезпечення у сфері відпочинку та оздоровлення, організацію дозвілля в дитячих закладах та пожежно-профілактичну роботу в них.

Під час наради Наталія Прогонюк відзначила, що пріоритетними напрямками в оздоровленні дітей в поточному році в таборах з денним перебуванням, які запрацюють в загальноосвітніх школах міста та дитячо-юнацькій спортивній школі з 29 травня, є безпека дітей, забезпечення якісними оздоровчими послугами, а також якісним харчуванням.

Начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради В’ячеслав Петрук відзначив, що з 29 травня по 15 червня при навчальних закладах міста працюватимуть 6 таборів з денним перебуванням дітей, в яких, прогнозовано, відпочиватимуть 1065 дітей пільгових категорій на кошти з міського бюджету. На їх харчування з міського бюджету виділено понад 134 тисячі гривень загалом на проведення оздоровчої кампанії у Володимирі-Волинському з міського бюджету передбачено використання 256,94 тис. гривень та залучити позабюджетні кошти в сумі 102,3 тис. гривень.

З початку року на оздоровлення в «Український дитячий центр «Молода гвардія» за рахунок бюджетних коштів було направлено 5 дітей пільгових категорій. З них – 2 дітей загиблих учасників АТО, 1 – дитина-сирота, 2 дітей із малозабезпечених сімей. В 2017 році у МДЦ «Артек» (Київська область) оздоровлено 4 дитини пільгових категорій: 2 дитини з малозабезпечених сімей та 2 дитини, які мають статус позбавлених батьківського піклування. Крім того, на кошти обласної субвенції та на умовах співфінансування з місцевого бюджету планується оздоровити 53 дитини пільгових категорій в оздоровчому таборів «Світязь», що в селі Пульмо Шацького району. При цьому В’ячеслав Петрук наголосив, що оздоровлення 100% дітей пільгових категорій – першочергове завдання, яке стоїть під освітянами та всіма, хто причетний до організації оздоровлення та відпочинку дітей.

В цілому ж, у 2017 році оздоровленням та відпочинком планується охопити 1193 дитини, що складає 25,37% від загальної кількості дітей шкільного віку в місті – 4703 дитини. Із них оздоровленням – 128 дітей, відпочинком – 1065.

З них по категоріях:

  • Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування – 50 осіб;
  • Діти з обмеженими фізичними можливостями – 40;
  • Діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 33;
  • Діти з багатодітних сімей – 124;
  • Діти з малозабезпечених сімей – 58;
  • Діти, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь проведенні АТО – 203;
  • Діти внутрішньо переміщених осіб – 5;
  • Діти, які перебувають на диспансерному обліку – 177;
  • Обдаровані та талановиті діти (переможці Міжнародних, Всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій) – 487;
  • Діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села – 12;
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024