Володимирщина: близько 5 тисяч рецептів виписано по програмі «Доступні ліки»

19 Травня 2017, 08:29
9501

3 квітня 2017 року в Україні стартувала Урядова програма «Доступні ліки», яка дає змогу громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою.

Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, в тому числі від артеріальної гіпертензії, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

У квітні цього року Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню( з ним можна ознайомитись на сайті МОЗ України). У реєстрі зазначені розмір відшкодування та суми доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі.

Нагадаємо, для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до свого дільничного лікаря або лікаря загальної практики-сімейної медицини, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

На Володимирщині  у програмі «Доступні ліки» беруть участь наступні аптеки:

1. Приватна виробничо- торгівельна фірма «Фітоцентр»:

  м. Володимир -Волинський ,  вул. Ковельська , 73  (Аптека №6)

2. Фірма «Волиньфарм» у формі ТзОВ

     м. Володимир -Волинський , вул. Князя Василька, 2 (Аптека № 4)

3. Державне виробничо – торгівельне підприємство «Волиньфармпостач»

     м. Володимир –Волинський, вул. Ковельська, 6 (ЦРА № 11)

     м. Устилуг, вул. Гагаріна, 3

Як повідомила головний лікар центру первинної медико санітарної допомоги Володимир-Волинського ТМО Катерина Чубок, станом на 15.05.2017 року у Володимирі –Волинському виписано 4665 рецептів , з яких отоварено  3828 для більше , ніж 2 тисяч людей  на загальну суму 156 тис. грн.

Працівники Володимир-Волинського ТМО продовжують роботу по впровадженню Урядової програми і сподіваються , що пацієнти на практиці оцінять цю важливу і корисну роботу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39