Зимне, Овадне і Устилуг отримали бюлетені з помилками – тираж передруковують

24 Жовтня 2020, 20:47
Отримання бюлетенів 1967
Отримання бюлетенів

На Волині через технічні неточності передруковують чи вже передрукували бюлетені для восьми територіальних виборчих комісій.

Водночас, на низці ДВК виявили нестачу чи надлишок бюлетенів – комісії з нестачею отримають додаткові.

Про це інформує громадянська мережа «ОПОРА».

Як стало відомо «ОПОРІ», Володимир-Волинська районна ТВК передруковувала бюлетені на вибори депутатів районної ради по ТВО №2 для Зимнівської та Оваднівської сільських ТВК та Устилузької міської ТВК (загалом для 72 ДВК).

Голова Володимир-Волинської районної ТВК Володимир Іщенко («Слуга народу») повідомив, що передрук здійснюють у зв’язку з опечаткою у поліграфії. Трапилося так, що в однієї з партій збилася нумерація кандидатів.

«Виходить, люди агітацію здійснювали під одним номером, а тепер вони під іншим номером зареєстровані, не так, тому довелося передруковувати. Дуже великий тираж – 21 тисяча, ми передруковуємо у луцькій поліграфії. Надрукувати встигнемо, передамо на ТВК і ДВК будуть з’їжджатися, завтра ж вибори», – зазначив голова ТВК.

Також на низці ДВК в області виявили неспівпадіння у кількості бюлетенів. 

Зокрема, у Володимир-Волинському районі та по місту Нововолинськ неточності виявили принаймні на 16 дільницях. Загалом не вистачає 106 бюлетенів до обласної ради (найбільше – 90 – не вистачає на дільниці №071105). Водночас, на 8 ДВК є надлишок бюлетенів до облради – у сумі виходить 34 бюлетені.

Також є нестача загалом у 8 бюлетенів до районної ради на 2 ДВК, тоді як на 4 ДВК є їх у надлишку – загалом на 19 бюлетенів. По бюлетенях до міської ради – на 2 ДВК є нестача у загалом 2 бюлетені, по 2 ДВК – надлишок загалом у 17 бюлетенів.

Окрім того, на ДВК №071165 у селі Гряди не вистачає 99 бюлетенів до обласної ради, а на ДВК №070166 у селі Тишковичі – надлишок у 4 бюлетені до обласної ради.

За словами речниці Головного управління Нацполіції у Волинській області Ольги Бузулук, йдеться про передрук бюлетенів для 8 ТВК, а також є факти нестачі бюлетенів по певних ТВК.

«Але вони мають право їх доотримати і доотримають. Складу адмінправопорушення у цьому немає, поліція супроводжує службову документацію, здійснює охорону», – повідомила Ольга Бузулук.

Окрім того, ще під час процесу отримання бюлетенів 6 комісій не вклалися у передбачені законом строки – найдовше процес розтягнувся у комісій Володимир-Волинського району: районна комісія отримала бюлетені 21 жовтня, а міська – 22 .

Підприємством-виготоволювачем бюлетенів для Володимир-Волинських районної та міської ТВК було товариство із обмеженою відповідальністю «Полідрук-К». Тож отримувала бюлетені Володимир-Волинська районна ТВК згідно із актом приймання передачі 21 жовтня.

Голова Володимир-Волинської районної ТВК Володимир Іщенко («Слуга народу») прокоментував ОПОРІ, що 21 жовтня комісія отримала бюлетені відповідно з актом,  у приміщенні на чергуванні були присутні представники правоохоронних органів. Однак видавати бюлетені комісіям нижчого рівня почали 22 жовтня. Так трапилося тому, що намагалися уникнути наклади отримання бюлетенів від обласної ТВК, котра видавала бюлетені 19 та 20 жовтня.

«І щоб не вийшло, що ми викликаємо людей до обіду, а вони виявиться будуть в Луцьку, то ми вирішили на той день один відкласти. Наша комісія так прийняла рішення», – зазначив він. 


 

Володимир-Волинська міська ТВК отримала бюлетені на місто лише 22 жовтня. Голова комісії розповіла, що таким чином оптимізувати процес.

«Ми підлаштовувалися під район, щоб туди-сюди не їздити і не відкривати сховище. Ви бачили, що у нас чоловіків нема, самі жінки, і ми вже отак, щоб все разом зробити. Тому що обласні бюлетені ми привезли  позавчора і ми не встигали  цього зробити, і ще були надруковані вони не вчасно, і отак все в часі збіглось», – зазначила голова Володимир-Волинської міської ТВК Оксана Кротач («За майбутнє»). 

Вона додала, що строки були порушені починаючи із отримання бюлетенів на голосування для обласної ради. Адже 20 жовтня, коли мали бути забрані бюлетені для голосування у Володимирі-Волинському, комісія отримувала бюлетені в обласному центрі. Тож сумістити ці два процеси було б вкрай складно.  

Волинська обласна ТВК виготовляла бюлетені із виборів депутатів Волинської обласної ради у ПП «Волинська друкарня». Процес організували таким чином, аби отримувати та одразу ж передавати бюлетені комісіям нижчого рівня, тож отримання-передача тривала два дні –19 та 20 жовтня.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024