Маленькими кроками з маленьких міст - володимирчани відкривають Україну

21 Травня 2017, 21:11
10129

В рамках святкування Дня Європи у місті Володимирі-Волинському команда «Еврика» із загальноосвітньої школи № 2, яка бере участь у Всеукраїнському освітньо-ігровому проекті «Відкривай Україну» втілила свою ідею міського етапу «Фотозона в етностилі».

Акція пройшла в суботу 20 травня в сквері біля культурно-мистецького центру і не залишилась поза увагою у чималої кількості володимирчан та гостей міста. 

Як розповіла нам Тетяна Токарева, яка, власне, разом із Наталією Шандалко, виступають кураторами даного проекту у нашому місті, згаданий Всеукраїнський освітньо-ігровий проект вміщає в собі кілька етапів (див. картинку-схему) і наразі вони знаходяться на етапі «міський проект». 
- Цей проект стартував з вересня місяця і триватиме цілий рік, - пояснює Тетяна. - Спочатку в місті склалися три команди: гімназія ім.О.Цинкаловського, ЗОШ№2 та НВК «ЗОШ№3-ліцей». На першому етапі ставилося завдання змінити життя в школі- втілили проекти тільки гімназія та ЗОШ№2. Гімназисти створила стіну із вправами для очей, у ЗОШ№2 запрацювало автономне радіо дла старшокласників.
Наступний етап - проект для міста. Гімназисти виношують хорошу ідею очистити від сміття певну ділянку, або територію, а ось школярі ЗОШ №2 вирішили реалізувати для міста проект «Фотозона». Власне це вони й зробили під час святкування Дня Європи у нашому місті.
 
 
Все це учні другої одинадцятирічки робили на чолі із старанним капітаном Анною Галун, учителем Інною Кориневською, кураторами проекту Тетяною Токаревою та Наталією Шандалко. Для якісного проведення соціальної акції була задіяна фотограф Ольга Гудим, яка спритно ловила позитивні емоції учнів команди та відпочиваючих людей.
 
Задумом міського проекту старшокласників було надати можливість жителям та гостям міста зафіксувати на світлинах моменти радості. А згодом, віднайти свої зображення на офіційному сайті міста.
 
До фотолокації підходили: мами з дітками, сімейні пари, великі родини, глядачі свята, що проходило на головній площі міста. Також фотозона подарувала веселі миті учасникам концерту, зокрема: танцювальним ансамблю «Грейс» та колективу Наталії Лис, квартету «Родослав». Наймасштабнішими вийшли - знімки польських гостей «Ансамблю пісні і танцю землі Грубешовської».

Таким чином,розповідає куратор Тетяна Токарева, міський етап проекту «Відкривай Україну» втілений і можна сміливо будувати плани на майбутнє. Наприклад, поїхати на півфінал у місто Луцьк, де будуть змагатися між собою шкільні команди маленьких міст Волинської та Рівненської областей.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50