У Володимирі-Волинському навчатимуть створювати та розвивати вуличні та квартальні комітети

22 Травня 2017, 08:10
9489

23 травня 2017 року у Володимирі-Волинському відбудеться майстер-клас на тему «Як використовувати будинкові, вуличні та квартальні комітети для розвитку міста та території де ми живемо?».

Час початку заходу: 13:00

Місце проведення: буде уточнене за телефоном 095-64-54-655, Ірина Гайдучик

Організатори: Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії

Спікери:
Ірина Гайдучик – голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії
Петро Лавринюк – експерт Ресурсного центру

Впродовж заходу ви дізнаєтесь:
1.Як створити та започаткувати ефективну діяльність будинкового, вуличного чи квартального комітету (орган самоорганізації населення)?
2.Яке місце органів самоорганізації населення в системі органів місцевого самоврядування. Які вигоди для громади від створення ОСН.
3.Повноваження ОСНів та можливості їх використання для розвитку території. Успішні практики України та Волині.
4.Можливості делегування місцевої радою додаткових повноважень для ОСН. На прикладі діяльності громадських інспекторів із благоустрою у громадах України.
5.Додаткові можливості розвитку громади та залучення додаткових фінансових ресурсів через створення ОСН.

Для діючих комітетів окремо висвітлюватиметься тема: Приведення установчих документів діючих органів самоорганізації населення у відповідність до нового Податкового законодавства (як не втратити статус неприбутковості).

Захід відбуватиметься в рамках реалізації проекту «Волинь – територія розвитку місцевої демократії», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного Фонду «Відродження» може не співпадати з думками та точками зору авторів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024