Уряд підвищив виплати сімейним лікарям

31 Жовтня 2020, 11:00
1772

Кабінет Міністрів, за ініціативою МОЗ, прийняв рішення підвищити з 1 листопада поточного року виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію з нинішніх 600,48 гривні на рік до 651,60 гривень на рік.

Про це під час брифінгу 30 жовтня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Вчора уряд прийняв достатньо важливу постанову, яка стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Зокрема, ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за кожну укладену декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600,48 гривень, а тепер становитиме 651,60 гривень на рік. Так, якщо лікар уклав з пацієнтами, наприклад, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 гривень на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого медзакладу», – зазначив очільник МОЗ.

За словами міністра, таке підвищення пов’язане зі значним зростанням навантаження на лікарів первинної ланки через епідемію COVID-19.

«Для нас дуже важливо підтримати сімейних лікарів у цей нелегкий час, зокрема фінансово. Принагідно я би хотів подякувати їм за важку щоденну роботу», – додав Максим Степанов.

Читайте також: Реанімаційне відділення Вараської лікарні отримало сучасний апарат штучної вентиляції легень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024