На Володимирщині стартує сезон полювання на хутряних звірів

01 Листопада 2020, 09:30
605

Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомили мисливцям про терміни та умови сезону полювання на хутряних звірів.

Про це інформують у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Волинянам нагадують про оформлення необхідного переліку документів на право полювання.

Для громадян України це:

  • посвідчення мисливця;
  • щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);
  • відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю; паспорт на собак мисливських порід у випадку їх використання.

Дозволяють проводити полювання:

  •  на зайця-русака з 1 листопада 2020 року по 3 січня 2021 року включно;
  •  на лисицю, єнотоподібну собаку, вовка – з 1 листопада 2020 року по 28 лютого 2021 року.
  • День полювання на хутрових звірів – неділя.
  • Денна норма відстрілу одним мисливцем – один заєць-русак.
  • Норма добування лисиці, єнотоподібної собаки і вовка не лімітована.

Полювання забороняється проводити на визначених відтворювальних ділянках та на відстані ближче 200 метрів від будівель населених пунктів та окремо розташованих споруд, де можливе перебування людей.

 8 серпня в області стартував сезон полювання на пернатих. Щодо полювання на копитних тварин – Волинське ОУЛМГ рекомендує користувачам мисливських угідь перенести його проведення на пізніший термін – у зв’язку з теплою погодою, що є сприятливою для збору грибів, а отже – може становити небезпеку для любителів тихого полювання і самих мисливців.

Контролюють ситуацію щодо дотримання мисливцями всіх правил та вимог рейдові групи з працівників єгерських служб, державної лісової охорони та поліції. Патрулювання угідь триває цілодобово.

Читайте також: Уряд зобов’язав НАЗК відновити доступ до реєстру декларацій

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39