Депутат з Володимира може уникнути відповідальності через рішення Конституційного суду

31 Жовтня 2020, 12:40
2330

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) оприлюднило перелік осіб (як чинних, так і колишніх посадовців), які можуть уникнути відповідальності за декларування недостовірних відомостей внаслідок резонансного рішення Конституційного Суду від 27 жовтня.

Серед них і депутат Володимир-Волинської міської ради Руслан Мороз, повідомляють на сторінці НАЗК у фейсбуці.

«Сьогодні ми публікуємо імена осіб, яким через рішення Конституційного Суду пощастить уникнути відповідальності за декларування недостовірних відомостей. Це лише початок. Ми продовжимо публікувати імена осіб, яким Конституційний Суд допоміг уникнути покарання. Це будуть ексміністр, депутати міських рад та районних рад, судді, директори державних підприємств, урядовці — всі ті, кого платники податків найняли на роботу», – відзначили в НАЗК.

Серед перших оприлюднених НАЗК прізвищ:

Ігор Насалик, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості, не вказав позику на 1,2 млн дол. США від фізичної особи у щорічній декларації.

Михайло Чурило, депутат Ужгородської міської ради, лідирує у списку декларантів, у яких виявлено найбільшу суму недостовірних відомостей. Чурило «забув» вказати кошти, позичені іншій фізичній особі, у розмірі 95,3 млн грн.

Віктор Андрєєв, заступник Шевченківської РДА у місті Києві, не вказав у декларації фінансові зобов’язання на користь ТОВ «Київрент» на суму понад 60 млн грн.

Олег Етнарович, депутат Одеської міської ради, вказав недостовірні відомості про вартість нерухомості, якою володіє на 4,7 млн грн, не вказав корпоративні права на 20 млн грн, і «забув» про те, що позичив і розмістив на банківських рахунках більше 1 млн грн.

Руслан Мороз, депутат Володимир-Волинської міськради, вказав недостовірні відомості про вартість нерухомості на майже 400 тис. грн, а ще «забув» про те, як позичив третім особам 21,5 млн грн.

«Це лише початок. Ми продовжимо публікувати імена осіб, яким Конституційний Суд допоміг уникнути покарання.
Далі буде», йдеться у дописі.

Читайте також: У Володимирі запевняють, що депутат «віджимає» у людей нерухомість, – ЗМІ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39