Експерти спростували фейк, що спеціальна музика лікує COVID-19

03 Листопада 2020, 16:30
723

У мережі активно поширюють інформацію, що «музика лікує» – специфічну хворобу не називають, втім всюди зображують вірус з групи коронавірусів. 

Цю інформацію спростували на сайті VoxUkraine.

В описі кажуть, що йдеться про «нещодавній вірус, який розповсюджується по всьому світу і від якого намагаються знайти ліки». Посилання на цю «музику» уже поширюють у тематичних групах в месенджерах, як «ліки від COVID-19, що не мають протипоказань». Користувачам пропонують «пожертвувати» на розповсюдження «лікувальної мелодії» принаймні 1 долар США.

Втім це неправда. 

По–перше, наразі єдині схвалені США ліки від COVID-19, що показали певну ефективність у ході досліджень – це ремдезивір від компанії Gilead. По–друге, музика не має жодної противірусної дії.

Раніше у мережі уже поширювали схожі фейки. Теорія авторів полягала у тому, що вібрації у певних діапазонах вбивають віруси, тому вони закликали «підвищувати свої вібрації» завдяки позитивним емоціям і таким чином знищувати збудника COVID-19 — SARS-CoV-2.

Але немає ніяких наукових доказів того, що новий коронавірус може загинути від вібрацій, а емоції впливають на вібрації людського тіла.

Читайте також: Експерти спростували фейк, що у Львові винайшли вакцину від коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024