З 1 червня відпочинок на Шацьких озерах стане платним

28 Травня 2017, 08:47
11400

Відповідно до наказу Шацького національного природного парку від 25 квітня 2017 року встановлюється плата за відвідування Шацького національного природного парку.

Плата за відвідування справляється працівниками відповідної установи на посту, який знаходиться в урочищі Венське, що при в'їзді в природоохоронну зону, – пише Волинь-нова.

При оплаті відвідувачам нададуть чек, де вказуватиметься кількість днів відвідування та сума. Так перебування однієї людини за день коштуватиме 5 грн, за мотоцикл доведеться викласти 15 грн, легковий автомобіль – 20, мікроавтобус – 30, автобус, вантажний автомобіль – 40.

Власники баз повинні будуть перерахувати плату за відвідування Шацького НПП 4 грн за людину/добу. Відповідно, відпочивальники, що придбали путівку, не платитимуть при в'їзді, однак за авто все одно доведеться заплатити.

Від плати за відвідування звільняються жителі Шацького району, ті, хто тут народився та хто приїхав сюди на постійне місце проживання. Не будуть брати грошей з інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників АТО, інвалідів праці, дітей віком до 16 років і власників спеціальних транспортних засобів.

Платним в'їзд стане з 1 червня, а припинять збирати дань 31 серпня.

Представники ШНПП говорять, що всі зібрані кошти підуть на здійснення заходів щодо охорони територій та об'єктів парку, розвиток туристично-рекреаційної інфрастурктури, наукових досліджень тощо. Поки залишається відкритим питання збору плати з тих, хто в'їжджає зі сторони Республіки Білорусь.

До слова, населення Шацька у відпочинковий період зростає до 20-30 тисяч.

Ірина Голядинець

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024