Владика Матфей співслужив за Божественною літургією Вселенському Патріарху Варфоломію

09 Листопада 2020, 11:45
1550

Єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей співслужив за Божественною літургією Вселенському Патріарху Варфоломію.

8 листопада 2020 року, у свято Собору Архістратига Божого Михаїла за новоюліанським календарем, офіційна делегація Православної Церкви України взяла участь у святковому богослужінні у  храмі Святих Архангелів в Стамбулі,  йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Богослужіння очолив Архієпископ Константинополя – Нового Риму і Вселенський Патріарх Варфоломій.
Його Всесвятості співслужили ієрархи Вселенського трону: Преосвященний митрополит Іконійський
Феоліпт, Преосвященний митрополит Мір Лікійських Хризостом, а також ієрархи Православної Церкви України: Преосвященний митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та Преосвященний єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей.
У храмі був присутній і молився представник Єрусалимського Патріарха Преосвященний архієпископ Анфідонський Нектарій.

Ієрархам співслужили: архімандрит  Віссаріон із Вселенської Патріархії та священики з України: протоієреї Петро Ландвитович і Віктор Мартиненко.

На богослужінні був присутній Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман, а також консул Грецької Республіки в Україні Александрос Будуріс.

Під час Божественної Літургії було звершено архієрейську хіротонію Екзарха Вселенского Патріарха в Україні, єпископа Команського Михаїла.

Читайте також: Єпископ Матфей подарував вишиванку Вселенському Патріарху. ФОТО
















 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024