Польща має отримати мільйони доз вакцини проти коронавірусу

10 Листопада 2020, 12:00
Коронавірус/Фото ілюстративне 1369
Коронавірус/Фото ілюстративне

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький повідомив, що у середу планується підписати угоду з Pfizer та BioNTech SE на постачання вакцин проти коронавірусу до Польщі.

Про це йдеться на сторінці Канцелярія прем'єра у Твіттері.

Під час нещодавньої пресконференції прем'єр-міністр Матеуш Моравецький посилався на звіти про ефективність понад 90% вакцини від коронавірусу, виробленої американською фармацевтичною компанією Pfizer у співпраці з німецькою компанією BioNTech SE.

Прем'єр-міністр назвав ці звіти «хорошими новинами, які приносять надію на швидше закінчення боротьби з коронавірусом». Однак він зробив застереження, що «ця надія повинна йти паралельно з дотриманням усіх обмежень і норм, щоб економіка страждала якомога менше, здоров'я поляків страждало найменше, щоб наші люди похилого віку страждали якомога менше».

Прем'єр-міністр також повідомив, що в середу з цими компаніями планується підписати контракт на постачання цієї вакцини.

«Ми хочемо понад 20 мільйонів вакцин. Це, мабуть, станеться наступної весни, можливо, і раніше. Ми отримаємо їх одночасно, тому що так побудований контракт», – наголосив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, у квітні Польща приєдналася до угоди ЄС про вакцини проти COVID-19, яка стосується «не тільки контракту з Pfizer, але і з вісьмома іншими компаніями, які також дуже інтенсивно працюють над вакциною».

Читайте також: Уся Польща – у червоній епідемічній зоні, в країні вводять нові обмеження

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024