У княжому місті з'явився мурал із Василем Стусом

10 Листопада 2020, 18:00
1418

У Володимирі-Волинському на вулиці Драгоманова на одній зі стін з'явився портрет українського поета дисидента та політв’язня Василя Стуса.

Мурал створив художник з княжого міста Павло Юрчук. Про це написала його дружина, директор Володимир-Волинської дитячої художньої школи Катерина Юрчук у фейсбуці.

«Це тільки частинка, яка в корені ідейна з частиною муралу Сергія Микити. Просто кожен по своєму це виражає. Зображення має працювати на рівні відчуттів....А більшість чомусь хочуть бачити «красіву картінку» і анотацію на фразу «ашотонамальовано». Спонукає байдужість. Стіна ще в процесі, буде все дороблено, то надіюсь і задум вималюється», – прокоментував своє творіння автор муралу Павло Юрчук.

Довідково: Василь Стус - поет, дисидент (1938−1985) Він був обличчям і голосом національного опору радянському режиму і пожертвував заради ідей свободи і незалежності не тільки письменницькою кар'єрою, а й життям. За прояви непокори й участь у протестах значну частину життя провів у тюрмах і засланнях, де продовжував займатися літературною працею. 

Павло Юрчук – художник, вчитель у Володимир-Волинській дитячій художній школі, постійний учасник колективних виставок. Йому довелось пройти бойові дії на сході України, але про те, що довелось пережити, згадувати не любить. Проте воєнні події знайшли відбиток у подальшій його творчості.

Свої роботи Павло Юрчук вже неодноразово представляв у виставкових залах рідного Володимира, інших міст Волині.

Читайте також: Художник з Володимира презентував персональну виставку у Луцьку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024