На вулиці носити маску не треба, – Максим Степанов

14 Листопада 2020, 10:00
1793

Захисні маски не потрібно носити на вулиці, а механізм накладання штрафів за відсутність маски у громадському місці зараз схожий на механізм, який застосовується у разі порушення правил дорожнього руху: штраф мають виписувати відразу на місці.

Про це повідомляють на сторінці МОЗ у мережі.

«Підхід до накладання штрафів за неносіння маски змінено. Донедавна порушнику виписували протокол на місці події, потім цей протокол відправляли до суду, за яким і було остаточне рішення. Зараз наші законодавці підтримали інший механізм, який схожий на той, що застосовується у разі порушення правил дорожнього руху. Порушнику виписують штраф одразу на місці», – пояснив очільник Максим Степанов.

Міністр навів приклади ситуацій, коли людині слід надіти маску, аби дотримуватися чинного законодавства та зберегти власне здоров’я та здоров’я інших.

«На вулиці носити маску не треба. Виняток – це коли ви знаходитесь у місці великого скупчення людей. Наприклад, коли на зупинках, коли є натовп людей, відстань між якими інколи менша ніж один метр. Просто надівайте маску – це безпека», – порадив урядовець.

Очільник МОЗ підкреслив, що адміністративна відповідальність, передбачена за перебування без засобів індивідуального захисту – маски чи респіратора, стосується лише перебування в громадських місцях.

«Штрафи виписуватимуться за знаходження без маски саме в громадських місцях. Коли людина, наприклад, зайшла в супермаркет, і вона без маски, то дистанція вже не важлива – адже відстань до інших, зрозуміло, буде весь час змінюватись. Людина повинна знаходитись у масці», – наголосив Максим Степанов.

Читайте також: В Рівному не діятиме карантин «вихідного дня»

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024