Госпіталізація та операція не можуть бути перенесені, якщо це загрожує життю пацієнта, – Максим Степанов

14 Листопада 2020, 21:00
1081

Заборона на проведення закладами охорони здоров’я планових заходів із госпіталізації не розповсюджується на певні види надання медичної допомоги.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 11 листопада.

«Певні планові госпіталізації і операції дійсно призупинені. Проте будь-яка операція, госпіталізація, відтермінування якої може нести загрозу здоров'ю або життю, не можуть бути перенесені. Такі пацієнти будуть вчасно госпіталізовані та прооперовані», – підкреслив міністр.

Очільник МОЗ пояснив, що закладам охорони здоров’я забороняється проведення планових заходів із госпіталізації, окрім:

  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
  • надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

«Ми говоримо виключно про призупинення тих госпіталізацій і планових операцій, відтермінування яких не буде ніяким чином загрожувати вашому життю або здоров'ю. Будь-які інші операції та невідкладні стани не можуть бути перенесені, і медична допомога надаватиметься вчасно, як і надавалася за весь час пандемії в нашій країні», – наголосив урядовець.

Читайте також: У Луцьку міську лікарню госпіталізували 46 пацієнтів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024