Володимир може зостатися без води, світла і по вуха в смітті. А взимку – ще й без тепла

31 Травня 2017, 11:40
10101

Через те, що понад 6 місяців держава не відшкодовує субсидії у повному розмірі, влада на місцях прогнозує комунальний колапс. Відтак, підприємства, які надають компослуги, можуть припинити робити це в борг.

Натомість звичайні українці нічого не підозрюють, адже їм приходять платіжки з урахуванням субсидій, передає 24 канал.

Невелике прикордонне місто: Володимир-Волинський. Населення тут – 40 тисяч. І майже половина на субсидіях. Мешканці і не підозрюють, що держава пільги не профінансувала. Борг місту складає вже 51 мільйонів гривень.

Тому тутешня влада не може заплатити комунальним підприємствам. Відтак, якщо найближчим часом гроші не надійдуть, місто зостанеться без води, світла і по вуха в смітті. А взимку – ще й без тепла.

Варто додати, Волинь – єдина область в Україні де великі борги за субсидії. Так, за три місяці область використала всі кошти, надані з держбюджету на виплату субсидій.

Ситуація у Львові – аналогічна. Щоправда, сума невиплат за субсидії більша – 601 мільйонів гривень – пропорційна кількості мешканців. Аби місто не залишились без компослуг, кожна управлінська контора як може так і викручується, розповів голова об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Хто аванс у мешканців попросить, хто на особистих зв'язках з компідприємствами «виїжджає».

І така ситуація по всій Україні, запевнили в Асоціації міст. А причина: Мінфін неправильно вирахував необхідну суму виплат за субсидії, тому у бюджет меншу і заклали. Відтак, у кошторис негайно потрібно внести зміни. Ми теж написали листа Мінфіну з аналогічним запитанням.

У прес службі не знайшли того, хто нам би відповів. Чи взялись за перерахунок у Мінфіні – наразі не відомо. Тож перспектива змерзнути взимку і потонути в смітті досі залишається.

 

Коментарі
31 Травня 2017, 16:01
Лєксуси хай саганюк попродає накражені за бюджетні кошти
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39