Головний поліціант княжого міста: «Банда розбійників у Володимирі - це фейк…»

31 Травня 2017, 17:20
11952

Начальник Володимир-Волинського міського відділу поліції Михайло Бобик розповів, що в одному з обласних інтернет-видань нещодавно з'явилася неправдива інформація про те, що на території міста орудує банда, яка вночі грабує людей та їхнє житло.

Про це головний поліціант міста розповів в останній день весни, під час брифінгу з місцевими медівниками.

Михайло Петрович розповів, що впродовж двох місяців дійсно зареєстровано декілька грабежів. Зокрема, 28 квітня у селі Зимне шляхом  застосування фізичної сили та погрози розправою невідомі особи  чоловічої статі заволоділи майном родини.  25 травня  чоловік,  погрожуючи ножем, заволодів мобільним тлефоном  працівниці залізничного вокзалу. За усіма цими фактами тривають оперативно-пошукові дії, збір та перевірка інформації.

Крім цього, як наголосив Михайло Петрович, у місті зареєстровано ряд випадків шахрайства.  Невідомі особи, представляючись працівниками соціальних служб,  втираються у довіру до пенсіонерів та, під приводом обміну купюр або оформлення соціальних допомог, виманюють у стареньких гроші.  На даний час вже встановлено хто ці особи, невдовзі буде їм оголошено про підозру у вчиненні даного злочину.

Варто зазначити, що підозрювані не є жителями Володимира-Волинського, а, так звані, гастролери. Тільки одні з них, можна сказати, «проїздом» у місті, а інші - винаймають житло та тривалий час займаються своїм  злочинним промислом. Тому начальник поліції звертається до усіх мешканців Володимирщини із закликом не довіряти чужим людям,, не показувати їм місця зберігання коштів, а в разі чого - одразу телефонувати на «102».

Упродовж 2016 року зареєстровано 51 звернення за фактами викрадення майна, 36 з яких – з проникненням в житлові  будинки та квартири. Сума збитків – 850 тисяч гривень. Спосіб проникнення – віджим пластикових вікон, підбір ключів та пошкодження замків вхідних дверей. З усіх крадіжок 36 – розкрито.  170 тисяч гривень  відшкодовано потерпілим. За даними злочинами затримано гастролерів зі Львівщини.

Саме тому начальник міського відділу поліції зауважив, що в нинішній час краще своє житло здати під охорону.

Декілька слів було сказано по фактам пожежі на швейній фабриці та отруєння дітей у Лудинській ЗОШ.

Якщо в першому випадку триває експертиза причини займання в цеху, то аналізи експертизи по Лудинській школі не показали, що там було розлито саме отруйну речовину.

Цікавило журналістів питання патрулювання сервісної зони працівниками поліції.

На це Михайло Бобик зауважив, що нещодавно міністр внутрішніх справ видав наказ, яким передбачається спільне чергування прикордонників та правоохоронців: за безпеку руху відповідає  поліція, за контроль  чергою – прикордонники. Тому  головний поліціант Володимирщини надіється, що найближчим часом на сервісній зоні все врегулюється і буде порядок.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39