Медикам з України хочуть спростити процедуру працевлаштування в Польщі

18 Листопада 2020, 10:00
2123

Польський уряд підготував спрощення для працевлаштування лікарів з-за меж ЄС, щоб вони могли за лічені дні  почати працювати в Польщі.

Опубліковано проєкт урядової постанови про внесення змін до переліку професій, які не вимагатимуть дозволів на роботу. Передусім, це стосується медичних працівників, повідомляє Yavp.pl,

Проєктом передбачається звільнити лікарів, медсестер, акушерок, медичних рятувальників та стоматологів з-поза країн Європейського Союзу від необхідності отримувати дозволи на працевлаштування в Польщі. Це стосується спеціалістів, які мають необмежене, так і обмежене право займатися своєю діяльністю. 

На кінець 2019 року в Польщі мали право працювати за професією 1,8 тисячі лікарів та стоматологів з-поза країн Європейського Союзу й майже 240 медсестер. Це тільки близько 1% та 0,1% відповідно від загальної кількості таких спеціалістів в системі охорони здоров'я країни. 

Поки що невідомо, коли точно можуть ухвалити новий законопроєкт, але очевидно, що це станеться найближчим часом з огляду на нагальну необхідність залучити до Польщі медиків з інших країн.

Читайте також: Заражена коронавірусом українка грубо порушила правила самоізоляції у Польщі

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024