Сесія в Устилузькій ОТГ: знову сперечались про дороги

03 Червня 2017, 10:41
10046

2 червня в Устилузі відбулася позачергова сесія об’єднаної територіальної громади, головним питанням порядку денної якої були зміни до бюджету 2017 року.

Відразу ж стало зрозумілим те, що це засідання сесії відбудеться у незвичному режимі, оскільки в сесійну залу знову прибуло декілька жителів села Ворчин та районний депутат Павло Карпюк – лобіст інтересів жителів Зорянської громади відносно ремонту відрізку дороги Зоря-Ворчин. Того самого  розрекламованого «Зоряного шляху», - пише ВолодимирМедіа. 

Перед початком роботи, голова Віктор Поліщук запропонував усім депутатським комісіям зібратися на засідання, аби розглянути питання порядку денного та продовжити роботу. Вперше бюджетна комісія працювала у розширеному форматі, оскільки на її засіданні виявили бажання побувати селяни із Зорі, старости сіл та сам районний обранець Карпюк. Після наданих начальником фінансово-економічного та інвестиційного відділу Ларіною пропозицій відносно перерозподілу вільних коштів, депутат райради Павло Карпюк розпочав свій виступ з того, що зачитав відповіді обласної ради та однієї із її депутатських комісій відносно 400 тисяч гривень, які виділила обласна рада  на ремонт ворчиньского відрізку дороги.  Доводив, що коли депутати не розглянуть  питання співфінансування, ці кошти  доведеться повернути до обласного бюджету.

Голова ОТГ Віктор Поліщук  у відповідь повідомив, що на ці листи міська рада скерувала до облради  звернення щобдо перерозподілу вищезгаданих 400 тисяч на ремонт дороги  до Лудина.  Адже напередодні сесії  декілька депутатів та старости сіл мали змогу особисто познайомитися зі станом доріг ОТГ та визначитися із першочерговими об’єктами.  Тому вони усі  в один голос заявили, що  ворчинський відрізок, який прямує лісом, не перебуває в критичному стані.  І викидати 800 тисяч гривень на  дорогу, якою не возять дітей до школи та якою не курсує рейсовий автобус, просто економічно недоречно.

Депутат від Микитич порекомендував Карпюку  взяти приклад із депутата Сидорчука, котрий власними силами та коштом відремонтував дорогу до Новин, де займається  господарською діяльністю. Навів приклад співпраці із місцевими інвесторами, які долучаються до покращення інфраструктури сіл.

Дискусія в залі тривала довго. Районний депутат Павло Карпюк  щоразу  повертався до вкрай необхідного ремонту дороги до Ворчина. Однак депутати були незламні, адже на часі ремонт дороги до Лудина, яку  будь-якої миті може «кинути» перевізник. А це рівноцінне тому, що жителі 5-ти сіл залишаться без пасажирського сполучення.

Секретар міської ради Людмила Касьян взагалі не розуміє позиції обласних депутатів у плані виділення коштів під конкретний об’єкт: чому громада на місцях  не вправі вирішувати, куди ж ті кошти краще скерувати? Чому область має диктувати певні умови та змушувати депутатів на місцях їх виконувати?

Засідання бюджетної комісії тривало майже 2 години. Кожен мав змогу виговоритися, хто емоційно, а дехто навіть категорично. Знову в «хід пішли» партійні кольори, від яких селяни, чесно кажучи, вже втомилися.

У результаті доводи депутата районної ради щодо першочерговості ремонту  ворчинської дороги устилузькі депутати так і не підтримали.

Лише після цього депутати приступили до розгляду питань порядку денного сесії.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024