Безвіз на старті: на кордоні з ЄС громадян із біометричним паспортом перевірятимуть 3-15 хв

07 Червня 2017, 21:47
10626

Безвіз черг на кордоні не збільшить. З 11 червня прикордонники чекають на незначне пожвавлення у пунктах пропуску.

Усього на 5-15 %, - пише ZAXID.NET.

Нагадаємо, вже в неділю вночі, люди, які подбали про біометричний паспорт, зможуть їхати до країн Європейського союзу без віз. Для цього, всі пункти пропуску завчасно забезпечили відповідним обладнанням. Українським прикордонникам роботи не додасться. Однак їхні польські колеги ретельніше перевірятимуть осіб, які перетинатимуть кордон. Зокрема, можуть попросити довести платоспроможність. До прикладу, показати гроші, платіжну картку чи виписку з банку. Також можуть перевірити страхування та документи, які підтверджують мету поїздки.

«Те, що ми рекомендуємо, по-перше, забронювати собі місце. Можливо, є запрошення від офіційної організації чи запрошення від туристичної якоїсь організації, запрошення від родичів. Бронювання готелю, наприклад. Зворотні квитки, відповідно, назад на територію України», – пояснив начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник.

Українські та польські прикордонники напередодні провели спільну нараду. Останні пообіцяли не прискіпуватись до українських громадян.

«Люди раніше отримували візи, щоби перетнути державний кордон і це була тривала процедура, яка займала від одного до трьох тижнів. Зараз фактично ті всі заходи лягають на наших колег і як вони нас запевнили, такі заходи будуть проводитись від 3 до 15 хв. Тобто, ми бачимо, що ніякої затримки з їхнього боку не буде. Вони також провели підготовчі заходи», – розповів перший заступник начальника Мостиського прикордонного загону Олександр Чорний.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024