В Україні хочуть ввести повний локдаун в січні

05 Грудня 2020, 11:00
2253

Міністерство охорони здоров'я України пропонуватиме уряду запровадити жорсткий карантин із початку січня терміном на три тижні.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 4 грудня.

Вводити повний локдаун до кінця грудня немає потреби, оскільки медична система країни наразі витримує навантаження. Однак, наприкінці січня очікується значне його збільшення, оскільки до коронавірусної хвороби додасться зростання захворюваності на грип. Саме тому до цього періоду необхідно підготувати систему і підійти з мінімально можливими цифрами щодо захворюваності на COVID-19 і госпіталізації.

Згідно з медичними та епідемічними показниками, запроваджені в країні протиепідемічні заходи дають свої результати, зокрема карантин вихідного дня. Через те, що обмеження дотримувались не повністю, досягти максимального ефекту не вдалось — МОЗ очікувало зниження захворюваності на 20%.

Проте цього тижня майже щодня фіксується менше нових випадків інфікування, порівнюючи з попереднім. Наприклад, станом на сьогодні виявлено майже на 1 тис. хворих менше, ніж минулої п’ятниці.

Читайте також: В Україні виявили 15 131 нового хворого на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024