Перестало битися серце очільниці Устилузького осередку Союзу українок Ніни Гук

05 Грудня 2020, 15:00
Ніна Гук 2625
Ніна Гук

Перестало битися серце очільниці Устилузького осередку Союзу українок Ніни Гук.

Про це повідомила у фейсбуці Ірина Надюкова.

«Щира патріотка рідного краю, правдива Українка,  добра, мудра й розважлива,  нездоланна оптимістка,  жінка, яка завжди впевнено йшла до  мети.  Вона володіла особливою енергетикою добра й духовності, тому змогла згуртувати своїх землячок і створила  у прикордонному Устилузі перший  осередок «Союзу українок». Це саме вона зі своєю родиною була серед організаторів зведення у місті Свято-Вознесенської церкви. У значній мірі завдяки старанням  пані Ніни храм став духовним прихистком і чудовою окрасою  міста. Вона  вкладала душу у виховання молодого покоління, докладала чимало зусиль для відновлення і збереження  наших національних духовних традицій не лише на рідній землі. Тепер і у далекому Маріуполі ростуть калинові кущі від Ніни Гук, а тамтешні храми прикрашають передані нею  вишиті рушники.
 Сердечна, чутлива до чужої біди, щедра душею, завзята  до громадських справ Ніна Володимирівна  встигала скрізь. Порядними й гідними громадянами виростила своїх дітей,  тішилася онуками. Її запашними короваями з калиною та барвінком, медовими пряниками  смакували не лише родина, друзі, посестри-союзянки, а й бійці, які захищають Україну на Донбасі. Ніна Володимирівна не шкодувала  ні власних зусиль, ні душі, ні коштів для спорядження волонтерських поїздок на схід. Звикла самовіддано працювати на благо своєї устилузької громади та усієї жіночої союзянської спільноти.
Ще не віриться, не звично говорити про таку чуйну, відкриту до світу й людей, енергійну, веселу й вродливу Ніну Гук  у минулому часі. Надто рано відлетіла у Засвіти світла  і ніжна душа. Ця смерть – непомірна втрата не лише для сім'ї, а й для усієї нашої союзянської родини.  Висловлюємо щире співчуття посестрі, доньці покійної, референтці «Союзу Українок»  зі зв'язків із громадськістю, культурі та релігії Ористславі Сидорчук, синові Роману, онукам, чоловіку Григорію Мартиновичу, усім рідним і близьким. Нехай материнська любов і тепло її серця віднині незримо зігріває і оберігає вас повсякчас. Вічна пам'ять і Царство Небесне добрій Людині», – йдеться у дописі.

Читайте також:  Померла адміністраторка Володимир-Волинського ЦНАПу

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024