Володимирщина відзначала впровадження безвізу: опівночі, з першими подорожуючими

12 Червня 2017, 10:25
13338

11 червня 2017 року, рівно опівночі набрав чинності безвізовий режим Євросоюзу для громадян України.

Не лишився осторонь відзначення «безвізу» і прикордонний Володимир-Волинський район, який давно підтримує дружні зв'язки із сусідньою Польщею. Тому впровадження безвізового режиму є неабиякою подією для наших жителів.

В урочистих заходах, які відбулися у ніч з 10 на 11 червня на митному пропуску «Устилуг - Зосін», взяли безпосередню участь  керівники району Наталія Василець та Роман Гук. Серед присутніх був також Устилузький міський голова Віктор Поліщук, начальник відділу прикордонної служби «Пархоменкове» Денис Бамбуза та представники Львівського прикордонного загону прикордонної служби України.

Розпочалися заходи із виконання гімну України та Євросоюзу. Далі керівник Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Наталія Смолярчук ознайомила присутніх із роботою нещодавно облаштованого консультаційного пункту безоплатної правової допомоги. Саме там жителі нашого району у рамках проекту «Відкрий Європу» зможуть отримати детальну інформацію щодо питань перетину кордону із біометричними паспортами та звернутися із рядом інших не мало важливих питань.

Також для уникнення будь-яких незручностей на пункті пропуску працівники консультаційного пункту підготували подорожуючим інформаційні брошурки, які допоможуть у безпроблемному перетині кордону. 

Варто нагадати, що через різні часові пояси Польща відкрила нам свої кордони о 01.00 год. 11 червня 2017 року за Київським часом. І першою, хто за новими правилами без віз, користуючись лише біометричним паспортом, перетнула українсько-польський кордон через митний пункт пропуску «Устилуг» була пані Валентина із міста Луцька, яка, до речі, до цього жодного разу не залишала рубежі рідної держави.

Із цією подією її привітала голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталія Василець та побажала вдалої подорожі. Із теплими словами вітань звернулися у цю знакову мить до подорожуючої і місцеві прикордонники.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024