Які дороги Володимирщини відремонтували у 2020 році

16 Грудня 2020, 18:00
990

На Волині у 2020 році 130 кілометрів доріг державного значення зазнали реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту. У цьому році на дороги виділили рекордну суму – 1,6 мільярда гривень.

Таке фінансування є рекордним – повідомив начальник Служби автодоріг у Волинській області Анатолій Посполітак 15 грудня на пресконференції «Підбиття підсумків дорожньо-будівельного сезону 2020 року».

За словами очільника, цьогоріч ремонтували дороги як міжнародні, регіональні, національні, так і територіальні. На останні кошти виділили вперше за багато років.

«Крім 1,6 мільярда гривень, 300 мільйонів нам виділили на експлуатаційне утримання, яке ми дуже ефективно використали. Відремонтували поточними дрібними ремонтами 80 кілометрів доріг в області. Зі 130 відремонтованих кілометрів доріг на 107 кілометрах облаштували верхні шари дорожнього покриття, на 23 кілометрах – вирівнюючий шар, де згодом будуть вкладати верхній», – зазначив Анатолій Посполітак.

До вже згаданих 130 кілометрів додає 13 кілометрів доріг, які відремонтували завдяки «польському кредиту». Зокрема, йдеться про дорогу національного значення Устилуг – Володимир-Волинський.

«Польська компанія DROG-BUD виграла тендер і таким чином роботи на ділянці від Устилуга до Володимира-Волинського навіть сьогодні киплять. Зараз роботу з асфальтом зупинили через погодні умови. Вони виконали всі нижні шари. Для верхніх шарів треба більш сталу погоду. Сьогодні по Устилугу і Володимиру-Волинському облаштовують тротуари, висадкові майданчики, вкладають бруківку», – розповів Анатолій Посполітак.

Ремонтували й основну дорогу в області – М-19 Доманово (на м. Брест – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест). Відновили понад 40 кілометрів цієї дороги.

«У 2018 році стартували з ремонтом цієї дороги. Зробили виїзд з Луцька і почали рухатися в бік Рожищенського району. У цьому році вдалося завершити об’їзну Луцька. Те, що було рік назад, і зараз – небо і земля. Освітлення дороги, тротуари, освітлення пішохідних переходів.

Причому конструкція дорожньої одежі – серйозна, до 30 сантиметрів завтовшки і складається з трьох шарів. Це основа зі щебенево-піщаної суміші, крупнозерниста асфальтобетонова суміш і зверху – щебенево-мастиковий асфальтобетон», – проінформував Анатолій Посполітак.

Завершили ремонт на восьмикілометровій ділянці Переспа-Кременець, двох ділянках, загальною протяжністю 12,9 кілометра, що пролягають в об’їзд Луцька від села Княгининок до села Прилуцьке, а також на ділянці, протяжністю 2,5 км між населеними пунктами Струмівка-Підгайці.

У рамках поточного середнього ремонту ділянок на дорозі М-19 відремонтували міст у Княгининку та шляхопровід у селі Прилуцьке.


Загалом відновлення всієї протяжності автошляху М-19 на території Волині планують завершити протягом 2021-2022 років.

Читайте також: На Волині облаштують два комплекси автоматичного зважування транспорту в русі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39