Куріння електронних сигарет збільшує ризик інфікування COVID-19

20 Грудня 2020, 11:00
682

Дослідження доводять, що куріння електронних сигарет збільшує ризик інфікування COVID-19.

Про це повідомляють на сторінці Центру громадського здоров'я України в мережі.

Одне з останніх досліджень, проведених у США, свідчить про те, що підлітки, які регулярно курять електронні сигарети, значно частіше хворіють на COVID-19 та мають важчий перебіг хвороби, у порівнянні з однолітками, які не курять. 

Використання електронних сигарет не є безпечним та становить ризики для організму. Нестача даних щодо наслідків довготривалого використання е-сигарет не дозволяє зробити чіткі прогнози. Проте цілком можливо, що їх постійне вживання сприятиме розвитку серцево-судинних чи онкологічних захворювань, а також проблем із репродуктивним здоров’ям та дихальною системою.

Експерти закликають пам'ятати, що безпечного куріння не існує. Відмова від куріння, у тому числі електронних сигарет, покращує функцію легенів, серцево-судинної системи, а також імунну систему, що дає більше можливостей для боротьби з важкими інфекціями, такими як COVID-19.

Читайте також: У Рівненській обласній лікарні готові приймати хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024