Що робити при появі синдрому сухих очей

21 Грудня 2020, 09:30
936

Коли не вистачає сліз, може виникнути синдром сухого ока.

Детальніше про це розповіли на сторінці НСЗУ в мережі.

Основними скаргами при цьому є: відчуття стороннього тіла в оці, подразнення та почервоніння очей, сльозотеча, світлобоязнь і періодичне «затуманення зору». Зазвичай ці симптоми не означають чогось серйозного та зникають, якщо вжити кілька простих заходів. Але буває, що такі симптоми є проявом серйозного захворювання. Тому важливо вчасно виявити причину «сухих очей» та підібрати відповідне лікування. Тож що робити при синдромі сухих очей?

Профілактика та заходи, які допоможуть при перших проявах синдрому сухого ока:

  • здоровий сон, відпочинок, прогулянки на свіжому повітрі та збалансоване харчування;
  • уникнення сигаретного диму;
  • підтримка оптимального рівня вологості приміщення - на рівні 40-60%;
  • зменшення впливу кондиціонерів та обігрівачів: якщо неможливо відмовитись, уникайте того, аби повітря з них потрапляло прямо в очі;
  • перерви для очей для тих, хто працює за комп’ютером чи гаджетами;
  • відпочинок від носіння контактних лінз для тих, хто носить лінзи постійно;
  • використання спеціальних крапель для очей для зволоження.

Синдром сухого ока може спричиняти низку ускладнень, тому, якщо запобіжні заходи не допомагають, зверніться до свого сімейного лікаря. За необхідності, лікар первинної ланки, з яким ви уклали декларацію, створить електронне направлення до офтальмолога. Офтальмолог проведе обстеження та призначить необхідне лікування. За направленням лікаря - консультація офтальмолога безоплатна. У будь-якому медичному закладі, який має договір з НСЗУ на амбулаторну допомогу.

Читайте також: Що робити, якщо у вас підозра на гепатит

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024