Бойовики взяли в полон розвідника 14 бригади

22 Грудня 2020, 17:30
1997

Сепаратистські ЗМІ повідомили про затримання молодшого сержанта 14-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України імені князя Романа Великого Олександра Пупка.

Як заявили окупанти, українського військового затримали ще 17 грудня поблизу окупованого міста Слов’яносербськ Луганської області. Про це інформує Новинарня.

«Спостерігачі розкрили пересування військовослужбовця ЗСУ в напрямку позицій «народної міліції ЛНР» недалеко від населеного пункту Слов’яносербськ. Старший наглядового посту забезпечив безпечний підхід українського бійця до наших позицій. Без застосування зброї порушника затримали й доставили у відділення військової комендатури, де надали першу медичну допомогу, провели огляд», – повідомив на брифінгу в понеділок, 21 грудня, начальник так званого «управління народної міліції ЛНР» Ян Лещенко, якого цитує сайт ЛИЦ.

Сепаратискі ЗМІ назвали вік, посаду та місце народження Пупка.

Він – 1991 року народження, народився в селі Немовичі Сарненського району. У 14-й бригаді перебуває на посаді командира відділення розвідувального взводу мотопіхотного батальйону. Звання – молодший сержант.

Традиційно для таких випадків, окупаційні речники заявляють про нібито «наркотичне сп’яніння» українця, який перейшов за лінію зіткнення. Прикметно, що з дня затримання 17 грудня, як передають окупанти, до брифінгу російських пропагандистів пройшло чотири дні.

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил о 15:50 понеділка, 21 грудня, визнав, що військовий ЗСУ перебуває на тимчасово окупованій території Луганщини. 

Зазначається, що 17 грудня під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, який виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, виявили відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали.

«Військовослужбовець затриманий представниками незаконних збройних формувань. Представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використати даний факт для дискредитації Збройних сил України. Обставина події з’ясовуються», – повідомили в штабі.

Читайте також: Ворожий снайпер тяжко поранив бійця з Сарн

Сарненські волонтери повернулися з Донбасу

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024