Що відзначають 2 січня та кого вітати з іменинами

02 Січня 2021, 06:11
1297

Добрий ранок, любі читачі Район.Володимир–Волинський!

На календарі субота, 2 січня. Це 2 день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 363 дні.

2 січня День ангела імені відзначають: Гнат, Данило, Іван, Георгій, Юрій.

2 січня віруючі вшановують Іоанна Кронштадського – православного святого, який жив в XIX столітті. Також в цей день моляться святому Ігнатія Богоносцю.

На честь цих святих в храмах служать молебни і влаштовують хресні ходи. У народному календарі йдеться про те, що велика увага 2 січня приділяється захисту будинків від злих сил. За погодою у день 2 січня можна судити про те, яким буде урожай. У цей день починали готуватися до святкування Різдва. Господині прибирали в будинках, запасалися продуктами, фарбували меблі і стіни. Всі розучували колядки, пісні, шили карнавальні костюми. 

Дванадцять днів Різдва, також називається Різдвяні дні або Святки, це дванадцять святкових різдвяних днів, що починаються після свята Різдва Христового. У західноєвропейських традиціях святкування, «День Різдва» є «Першим днем Різдва» а Дванадцять Днів це дні від 25 грудня – 5 січня, включно. В традиціях більшості християнських деномінацій; на приклад, Англіканського співтовариства і Лютеранської церкви, Дванадцять Днів святкуються аналогічно,  в той час як у деяких, наприклад, у Римо–католицькій церкві, «Святки» тривають довше ніж Дванадцять Днів Різдва.

Читайте також: Столітня новорічна поштівка, яку відправили у Володимир-Волинський

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024