Що відзначають 3 січня та кого вітати з іменинами

03 Січня 2021, 06:11
1091

Добрий ранок, любі читачі Район.Володимир–Волинський!

На календарі неділя, 3 січня. Це 3 день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 362 дні.

3 січня День ангела імені відзначають: Уляна, Михайло, Микита, Петро.

3 січня церква відзначає – день пам’яті святої великомучениці Юліанії. Дочка знатного язичника Африкана, народилася у місті Нікомидії. У дев’ятирічному віці була заручена з деяким Єлевсієм. Маючи глибокий розум та схильну до добра душу, свята Іуліанія зрозуміла примарність і обман язичницької віри. Вона таємно прийняла святе Хрещення.

Коли наблизився час весілля, Іуліанія рішуче відмовилася від заміжжя. Батько став вмовляти її не порушувати давні заручини, але, не домігшись бажаного, став жорстоко її бити.

Потім Африкан віддав дочку на суд епарху міста, яким був Єлевсій, колишній наречений Іуліанії. Єлевсій гаряче просив Іуліанію вийти за нього заміж, обіцяючи не примушувати її до зміни віри. Свята Іуліанія відмовилась та вирішила прийняти муки.

Святу довго і жорстоко катували, але вона після кожних тортур отримувала від Бога зцілення і нові сили. Катування відбувалися при великій кількості людей, з яких 500 мужів та 130 жінок, бачачи непохитність і мужність святої діви, чудесні зцілення її від ран, сповідали Христа.

Вони були обезголовлені, хрестившись власною кров’ю. Переконавшись, нарешті, у повній безуспішності спроб відвернути святу діву від її Небесного Нареченого, Єлевсій засудив Іуліанію до смерті. Сповідниця прийняла вирок з радістю і прославила Господа, Який сподобив її прийняти мученицький вінець.

Читайте також: Якість доріг в Україні перевірятимуть дорожніми автолабораторіями

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024