Добрі справи з ароматом кави: у Володимирі завершується благодійна акція

10 Січня 2021, 14:15
1631

У Володимирі-Волинському завершується акція «Благодійна кава», де можна виторгувати можливість попити кави і поспілкуватися з цікавими людьми.

Охочі роблять ставки як у звичайному аукціоні, згодом обирається переможець, який оплачує лот, а далі йде на зустріч з обраною персоною. Стартова ціна лоту – 150 гривень. Мінімальний крок ставки 20 гривень, – розповідає ініціаторка акції Ольга Жигунова.

Ольга разом із своєю колегою Іриною Цигикал уже неодноразово організовували збір різноманітних смаколиків, які відправляли військовим на схід України. 

«Ідея виникла не зовсім спонтанно. Коли з Іриною Цигикал відправляємо посилки, то крім випічки завжди хочеться додати ще щось корисне. Одного разу хлопці  запитали про книги, тому декілька ми надіслали. А щоб весь час була можливість читати щось нове, захотілося купити електронних. Під час карантину не можна проводити людних заходів, тому пригадала про подібну благодійну акцію із зустрічами за кавою. Навіть знаю  волонтера, який втілив цей проєкт. Це Мирослав Ватащук. Порадившись із ним про деталі, заручившись підтримкою друзів, вирішила організувати це у нашому місті», – розповідає ініціаторка акції.

Лотами у «Благодійній каві» (їх на даний момент є 50) є упізнавані люди із різних сфер діяльності: підприємці, військові, медійники, посадовці, бізнесмени, активісти, спортсмени, люди мистецької сфери.

«Не сподівалася, що вдасться зібрати більше 20 тисяч гривень. Тому додатково закупимо інструменти для 14 бригади (нам скажуть, що саме треба). Окремо плануємо допомогти матеріально двом людям, які борються з важкою хворобою», – пояснює Ольга.

Волиняни, попри святкові турботи, активно долучались до акції, робили ставки, торгувалися, збиралися на каву з цікавими людьми. Наразі акція завершується. Благодійникам за філіжанкою кави вдалося зібрати більше ніж 32 тисячі гривень. Як розповіли організатори, найвищою була ставка у 3 600 гривень.

«Благодійна кава даної миті зібрала....  32 015 гривень. Вслухайтеся... Дякую усім, хто брав участь!  Про усі витрати прозвітуємо і поінформуємо! Міцного здоров'я усім, хто не пройшов мимо і підтримав! Невимовно радію, що все у нас вдалося! Отак виглядає справжнє різдвяне диво», – написала Ольга Жигунова на своїй сторінці у фейсбуці.


Як бачимо, каву можна пити з користю. В такі моменти благодійність стає звичною справою, нормою життя і дарує надію, що з такими людьми епоха добрих справ не мине ніколи.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024